עפעפיים מוזרים! אופציה לניתוח??

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עפעפיים מוזרים! אופציה לניתוח??
    לידור
    22/09/2011

היי אני בת 19. מאז שאני קטנה הצורה של העפעפיים שלי מוזרה - אני אשכרה נראית 'סינית'. העפעפיים מלוכסנים ויש אנשים שבטוחים שאני סינית!! אני לא אוהבת את זה ולמעשה זה ממש מםריע לי לפעמים. בבית ספר היו צוחקים עליי המון. מאד מאד הייתי רוצה עפעפיים נורמליים. נראה לי שבחורים לא מתחילים אתי כי הם חושבים שאני לא ישראלית, עובדת זרה או בת של עובדים זרים. המצב ממש מציק....
    רציתי לדעת אם אפשר לעשות במקרה כזה ניתוח עפעפיים??? באיזה גיל? האם זה כואב וכמה זמן לוקח עד שהעינים מתרפאות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עפעפיים מוזרים! אופציה לניתוח?? - תגובה

פרופ. אריה נמט
    22/09/2011

לידור שלום,

מבנה עפעפיים אוריאנטלי (עם מבנה המזכיר מוצא אסיאתי) נוצר בשל שוני בנקודת החיבור של שריר העפעף לעפעף ובשל הזוית של שולי העפעפים למבנה הגרמי של הארובה.
    בארה"ב ובאוסטרליה ישנה תופעה שלם אנשים ממוצא אסייאתי המבקשים לשנות את מבנה העפעפים למערבי ואכן יש ניתוחים המשנים את המראה לכיוון זה.
    עם זאת כדאי לזכור כי לפי רבים המראה ה"סיני" הוא נעים ומחמיא ולא תמיד כדאי לשנות את הצורה בה נבראנו- זה כמובן תלוי בשיקולך האישי. אני נוטה להאמין, מבלי להכירך, כי מעטים מאד, אם בכלל, רואים בכך חסרון כלשהו.
    אם ברצונך לשקול ניתוח מסוג זה, כדאי לפנות למומחה לאוקולופלסטיקה לצורך בדיקה מדוקדקת והתייעצות.
    בברכה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו