מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי ניתוח עפעפייםג'ודי04/12/2011
שלום,
אני בת 49, לפני 10 ימים עברתי ניתוח הרמת עפעפיים עליונים ותחתונים. תהליך ההחלמה שלי סביר, צלקת בעין ימין כבר בהירה ודקה מאוד, הצלקת בעין שמאל יותר אדומה, אך אני מודעת לתהליך ומודעת לו. בהרמת העפעפיים התחתונות המנתח הסיר מעט עור עודף ( הצלקת יפה) ופיזר את השומן בשקע עמוק שהיה לי לפני הניתוח.שאלותי הן:
1. בעפעפיים התחתונים-אני מבחינה, גם במגע, באי האחידות של פיזור השומן, ישנם איזורים כמו סוג של גבשושיות. הן לא רבות, אך קיימות. שאלתי- האם זה תהליך של ריפוי ומוקדם מידיי להתרשם מהם.
2. קראתי את המלצותייך להשתמש בתרופת סבתא (הנחת עלי כרוב) על אזורים של שטפי דם. האם בשלב בו הסימן כבר שחור-סגול ניתן ליישם את עצתך או שכבר מאוחר?
3. מי מוסמך לעשות עיסוי לימפטי או האם אוכל לעשות זאת בעצמי, אם יש מקורות ביוטיוב למשל?
4. אני מרגישה תחושת יובש דווקא בעור (דמעות מלאכותיות מסייעות לעיניים) על מה אתה ממליץ?
5. ממתי ניתן להתחיל להתאפר?
למען גילוי נאות יש לי מנתח נהדר, אך כרגע הוא נמצא בכנס בחו"ל ונראה לי לא מתאים להטרידו בשאלות, לכן פונה לכאן
ותודה רבה גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי ניתוח עפעפיים - תגובה
פרופ. אריה נמט04/12/2011שלום רב,
1. לגבי הגבשושיות- לרוב הן נעלמות עם הזמן, אך כמובן הדבר תלוי בטכניקה הניתוחית ואיני יכול לדון בענין מבלי לדעת כיצד בוצע הניתוח.
2. עלי כרוב- לרוב יעילים רק בשלבים הראשונים- עד 2-3 ימים לאחר הניתוח.
3. יש מומחים לעיסוי לימפטי- תוכלי למצוא דרך האינטרנט. יש גם שיטות "עשה זאת בעצמך". ניתן למצוא גם באינטרנט.
4. תחושת יובש בעור- רצוי להשתמש במשחה עם תכולה אנטיביוטית.
לא ניתן להמליץ מעבר לכך. יש לפנות למנתח ולקבל הנחיות ברורות גם ביחס לאיפור. ישנן גישות שונות לנושא.
בברכה ורפואה שלמה.
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)