ניתוח פטיגריום-שאלה לבן סימון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח פטיגריום-שאלה לבן סימון
    אושר
    26/03/2012

לפני 12 שנה ביצעתי ניתוח להסרת הפטיגריום , לפני מספר שנים הפטיגריום חזר , הפטיגריום נחשב קטן ללא הפרעה לראיה אך העין אדומה ועיתים רחוקות אף דומעת . ההפרעה בעיקרה אסטתית . האם אתה ממליץ להסירו ? או שעדיף לא לגעת עד שיהיה צורך רפואי ? האם יש חשש שיחזור אלים יותר ? האם יש סכנה כלשהיא בניתוח שכזה האן יתכן ותישאר צלקת בעין חלילה? מה אחוזי ההצלחה ? האם בבית החולים תל השומר מבצעים את ניתוח הפטיגריום בשיטה החדשה הכוללת השתלת לחמית ושימוש בדבק ביולוגי בכל ניתוח שכזה ? במה זה תלוי ? בבקשה של המטופל ? באם אני אערוך את הניתוח בתל השומר האם בוודאות ינתח אותי רופא מומחה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח פטיגריום-שאלה לבן סימון - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    26/03/2012

שלום רב

ההתויה לבצע ניתוח פטריגיום היא אם הוא מפריע לך מבחינה קוסמטית או דלקות עיניים, עין אדומה וכיו"ב או אם גדול וגורם הפרעה בראיה / אסטיגמטיזם.

לרוב הניתוח החוזר מעט קשה יותר מאחר שפטריגיום חוזר הוא יותר מצולק, אך בהחלט אפשרי ומומלץ אם מפריע לך

בתל השומר אני מבצע את הניתוח עם דבק ביולוגי במסגרת מחקר, אך תוכל לבצע את הניתוח גם דרך הביטוחים המשלימים גם עם דבק ביולוגי (לא בתל השומר)

בבית חולים ציבורי לא ניתן לבחור מנתח מסוים, אך כן ניתן לבקש מנתח - והדבר תלוי להחלטתו של מנהל המחלקה (כלומר עליך להבדק ולכתוב מכתב למנהל המחלקה).

בברכה

דר' בן סימון גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר גיא בן סימון -המשך

אושר
    02/04/2012

תודה על תשובתך

מה ההשלכות על המטופל באם מתבצע ניתוח באמצעות דבק לצורך מחקר ?מה זה אומר ?

איזה בתי חולים משתמשים בדבק ביולוגי שלא לצורך מחקר ?

האם אתה יכול להמליץ לי על רופא / בית חולים מעולה לאמור ?

היות ומדובר בניתוח אסטתי ולא רפואי האם אתה ממליץ על הסרתו בפרט שמדובר בניתוח חוזר ? האם יש סיכון שהפטיגריום יחזור אלים יותר ?

מה אחוזי ההצלחה בניתוח חוזר ?

האם הכאבים נסבלים לאדם סביר ?

אודה לתשובתך המפורטת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לדר גיא בן סימון -המשך - תגובה

פרופ' גיא בן סימון
    03/04/2012

שלום רב

אין השלכות לגבי ביצוע הניתוח במסגרת מחקר או שלא במחקר, הענין הוא טפסים שיש לחתום

בבית חולים אסף הרופא ולדעתי גם באיכילוב מבצעים את הניתוח עם דבק שלא במחקר, בשניהם מחלקות עיניים מעולות

תמיד יש סיכון לחזרה נוספת אך אם הפטריגיום מפריע לך הייתי בהחלט ממליץ על ניתוח חוזר, כי רוב הסיכויים שלא יחזור בשנית

בברכת חג שמח

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו