עפעפיים - האם זמני?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עפעפיים - האם זמני?
    לי
    24/02/2008

שלום, אם ניתוח עפפיים מצריך שלבים ניתוחיים שונים? כלומר יתכן טהבעיה תחזור על עצמה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים - האם זמני?

הוספת תגובה

• עפעפיים - האם זמני?

פרופ. אריה נמט
    24/02/2008

לי שלום רב,

ניתוח עפעפיים מבוצע מסיבות שונות ובאינדיקציות שונות. לעיתים הבעיה נובעת מרפיון העור, לעיתים בשילוב עם השריר, ויש פעמים בהן מעורבות גם הרקמות העמוקות בינהן הספטום ושקיות השומן. מעבר לכך, נודעת חשיבות רבה למבנה הגרמי (העצמות) של הארובה.
    לאור הבדלים אלו, קיימות טכניקות ניתוחיות שונות לכל מקרה ומקרה. באופן עקרוני ניתוח מוצלח פותר את הבעיה לשנים רבות, 10-15 שנה. עם זאת, צריך לזכור כי הרקמות הרכות ואף העצמות, ממשיכות ל"הזדקן" וגם הגרביטציה מוסיפה לעבוד וגורמת לצניחת הרקמות כלפי מטה.
    לכן, הניתוח מועיל לתקופה ארוכה, אך ככלל התופעה חוזרת על עצמה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם זה תלוי בגיל?

שולי
    16/09/2008

האם תדירות הניתוחים וצניחת העפעף חזרה קשורה גם לגיל? אני שוקלת לעבור ניתוח הרמת עפעפיים בפרופורציה אך אחת ההתלבטויות שלי קשורה לתהייה האם אצטרך לעבור ניתוחים חוזרים ונשנים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם תלוי בגיל

פרופ. אריה נמט
    17/09/2008

שירה שלום,

באופן עקרוני ניתוח מוצלח פותר את הבעיה לשנים רבות, 10-15 שנה. עם זאת, צריך לזכור כי בכל גיל הרקמות מוסיפות ל"הזדקן" וגם הגרביטציה מוסיפה לעבוד וגורמת לצניחת הרקמות כלפי מטה.
    תדירות הניתוחים אינה קשורה עקרונית לגיל בו הניתוח מבוצע.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אצלי זה מחזיק זמן רב

שוש
    18/09/2008

אצלי הטיפול מחזיק כבר 8 וחצי שנים, ואין שום זכר לצניחה חוזרת של העפעף. אמנם לא התנסיתי בניתוח הנ"ל בפרופורציה ואני לא יודעת איך זה אצלם מבחינת השיטה והרופאים, אבל גם אני עשיתי בזמנו את הניתוח במפראה פרטית, והייתי מאוד מרוצה מהתוצאה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח צניחת עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    20/09/2008

שלום רב

במרבית המקרים אכן ניתוח תיקון צניחת עפעפיים מחזיק שנים רבות (10-20 שנה ויותר), לעתים קרובות יותר עודף עור עפעפיים חוזר אך לא בהכרח למידה המצדיקה ניתוח נוסף.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו