ניתוח להוצאת צ'יסטה דרמואיד בגבה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום
 
  • ניתוח להוצאת צ'יסטה דרמואיד בגבה
    שמשון
    15/10/2012

    שלוםיש לי שאלה דחופההבן שלי בן ארבע אמור לעבור ביום חמישי בע"ה ניתוח להוצאת ציסטה בקצה הגבה השמאלית לכיוון הרקה.
    אחרי יעוץ אצל כירורג נאמר לנו שעדיף שנוירוכירורג יעשה את הניתוח.
    אני מעוניינת לדעת האם זה בסדר ? כמה זמן אורך הניתוח ולגבי ההרדמה הבנתי שיש הרדמה של ילדים שהיא קלה יותראשמח לתשובה מהירה
    תודה


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • ניתוח להוצאת צ'יסטה דרמואיד בגבה - תגובה

    פרופ. אריה נמט
    17/10/2012

    שלום רב,

    ברוב המקרים הנגע הוא מתחת לעור ואינו מערב רקמות עמוקות ולכן אין צורך בנוירוכירורג. במידה ובבדיקה של הרופא הועלה חשד שהדרמואיד עמוק ויש חשש שמגיע לרקמה מתחת לעצם ואף למח- אז יש צורך לבצע הדמיה- לרוב MRI, ולעיתים יש צורך גם בנוירוכירורג.
    משך הניתוח תלוי במיקום ובגודל הציסטה ונע בין 20-30 דקות בדרך כלל.
    ההרדמה כללית. יש טכניקות מיוחדות לניתוחים קצרים שניתן לבצע בילדים- את זה מחליט המרדים.

    בברכה ובהצלחה,

    ד"ר אריה נמט

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


