מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמעותשלומית13/03/2008
ד"ר אריה נמט שלום
קיבלתי את שימך מאחד הרבנים העוסקים בתחום הרפואה. אני בת 27 וסובלת מזה מספר שנים מדמעות בשתי העיניים, ולפעמים גם ממוגלה. אמרו לי שאני צריכה ניתוח, ואז פניתי לרב שהפנה אותי אליך. האם יש פתרונות אחרים מלבד ניתוח? תרופות? טיפות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמעות
פרופ. אריה נמט13/03/2008שלומית שלום וברכה,
דמעת נרכשת נובעת לרוב מחסימת שק או תעלת הדמעות עקב שינויים התלויים בגיל. למרות זאת, התופעה שכיחה גם בגיל צעיר בשנות ה 20, ובעיקר בנשים. הסיבות האפשריות להווצרותה הינן- חבלה, מחלת סינוסים, פוליפים באף, דלקות , זיהומים, ובאופן נדיר- גידולים.
מדובר על תופעה מטרידה עם דמעת קבועה לעיתים רק בנוכחות רוח או קור, ולעיתים באופן קבוע. התופעה שכיחה יותר בנשים. לעיתים מופיעה הפרשה מוגלתית- צהובה או ירוקה המעידה על התארגנות של חיידקים באיזור אגן הניקוז של הדמעות. (שאינו פעיל). הטיפול הוא ע"י מתן טיפות אנטיביוטיות מקומיות, ובאופן נדיר יש צורך במתן אנטיביוטיקה דרך הפה.
במידה ובבדיקה יש חסימת תעלת או שק הדמעות ושטיפת דרכי דמעות אינה עוברת לאף, אין פתרון אחר מלבד ניתוח.
מטרת הניתוח הינה יצירת מעקף לניקוז לדמעות אל רירית האף דרך חלון עצם. המנעות מניתוח עלולה לגרום לתהליך זיהומי של שק הדמעות עם אודם, כאבים והפרשה מוגלתית.
קיימות כיום שתי טכניקות עיקריות לניתוח: באחת נעשה הניתוח דרך חתך עור בצד אף (ניתוח חיצוני), ובשניה- דרך חלל האף (ניתוח אנדוסקופי). לעיתים קרובות, מושחל בסיום הניתוח צינור סיליקון דקיק דרך הפתח החדש שנוצר על מנת לשמור שלא יחסם בתהליך הריפוי וההצטלקות.
בברכת דמעות אושר,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)