דמעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דמעות
    שלומית
    13/03/2008

ד"ר אריה נמט שלום
    קיבלתי את שימך מאחד הרבנים העוסקים בתחום הרפואה. אני בת 27 וסובלת מזה מספר שנים מדמעות בשתי העיניים, ולפעמים גם ממוגלה. אמרו לי שאני צריכה ניתוח, ואז פניתי לרב שהפנה אותי אליך. האם יש פתרונות אחרים מלבד ניתוח? תרופות? טיפות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דמעות

הוספת תגובה

• דמעות

פרופ. אריה נמט
    13/03/2008

שלומית שלום וברכה,

דמעת נרכשת נובעת לרוב מחסימת שק או תעלת הדמעות עקב שינויים התלויים בגיל. למרות זאת, התופעה שכיחה גם בגיל צעיר בשנות ה 20, ובעיקר בנשים. הסיבות האפשריות להווצרותה הינן- חבלה, מחלת סינוסים, פוליפים באף, דלקות , זיהומים, ובאופן נדיר- גידולים.

מדובר על תופעה מטרידה עם דמעת קבועה לעיתים רק בנוכחות רוח או קור, ולעיתים באופן קבוע. התופעה שכיחה יותר בנשים. לעיתים מופיעה הפרשה מוגלתית- צהובה או ירוקה המעידה על התארגנות של חיידקים באיזור אגן הניקוז של הדמעות. (שאינו פעיל). הטיפול הוא ע"י מתן טיפות אנטיביוטיות מקומיות, ובאופן נדיר יש צורך במתן אנטיביוטיקה דרך הפה.

במידה ובבדיקה יש חסימת תעלת או שק הדמעות ושטיפת דרכי דמעות אינה עוברת לאף, אין פתרון אחר מלבד ניתוח.
    מטרת הניתוח הינה יצירת מעקף לניקוז לדמעות אל רירית האף דרך חלון עצם. המנעות מניתוח עלולה לגרום לתהליך זיהומי של שק הדמעות עם אודם, כאבים והפרשה מוגלתית.
    קיימות כיום שתי טכניקות עיקריות לניתוח: באחת נעשה הניתוח דרך חתך עור בצד אף (ניתוח חיצוני), ובשניה- דרך חלל האף (ניתוח אנדוסקופי). לעיתים קרובות, מושחל בסיום הניתוח צינור סיליקון דקיק דרך הפתח החדש שנוצר על מנת לשמור שלא יחסם בתהליך הריפוי וההצטלקות.

בברכת דמעות אושר,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו