ניתוח פטוזיס בעין אחת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח פטוזיס בעין אחת
    שרון
    21/04/2013

שלום,

אני עם צניחת עפעף בעין אחת מלידה, לפני כ- 10 שנים, בגילאי 12-16 עברתי 2 ניתוחים להרמת עפעף אך השיפור לא היה משמעותי, לאחר הניתוח השני העין לא נסגרה עד הסוף אך זה לא היה מורגש ביום יום.
    לפני שבוע וחצי עברתי ניתוח נוסף, הנפיחות כבר ירדה והורידו לי את התפרים, נראה שהעפעף עדיין קצת נפוח והעין קצת יותר פתוחה מהשניה. העין לא נסגרת, וכשאני מסתכלת למטה היא נשארת פתוחה לגמרי, וזה מאוד מורגש, אני יודעת שלא עבר מספיק זמן אבל אני ממש חוששת שזה ישאר ככה, גם המנתח אמר שיש סיכוי שכך זה ישאר. זה נראה ממש לא טוב, האם יש משהו (בשבל זה או בשלב מאוחר יותר) שניתן לעשות? כרגע יותר מטריד אותי שהעפעף לא נסגר כלל כשאני מסתכלת למטה, פחות מטריד אותי עניין הסימטריות של העיניים.

שאלה נוספת - הבנתי שיש ניתוחי הרמת עפעף שבהם משתילים שריר מהרגל לעפעף, האם זה יכול להתאים במקרה שלי?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח פטוזיס בעין אחת

הוספת תגובה

• ניתוח פטוזיס בעין אחת - תגובה

פרופ. אריה נמט
    21/04/2013

שרון שלום,

אני מניח מתיאורך כי עברת ניתוח לקיצור השריר מרים העפעף. חלק מהתופעות המקובלות בניתוח זה הוא חוסר סגירה מלא של העפעף המוחמר במבט כלפי מטה- בשל קיצור השריר. תופעה זו לא אמורה להשתנות.
    לגבי הניתוח השני עליו את שואלת- כדאי לראות את תוצאות הניתוח שביצעת. במידה והעפעף במנח תקין במבט ישר, רצוי שלא לבצע את הניתוח המורכב יותר עם השתל.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטוזיס

שרון
    22/04/2013

אבל האם זה הגיוני שהעין נשארת פתוחה לגמרי במבט למטה? זה נראה די מפחיד, כבר עדיף שהעפעף יהיה קצת נפול והיא תסגר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו