עפעף תחתון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עפעף תחתון
    ורד
    18/05/2007

שלום ד"ר! לפני כשבוע אני שמתי לב שהתחילו לי להיות ורדים מתחת לעינים רואים אותם מתחת לעור עור שלי בהיר מאוד ורואים שתי קוים קטנים כחולים שמתחת לעור- אם מותחים את העור רואים רשת של ורידים קטנה. מה אפשר לעשות ממה זה נובע? הרי אין בעיית ורידים לאף אחד ממשפחה. הלכתי לרופא עיניים והיא אמרה לי שיש לי אלרגיה בעיניים ולגבי הורידים שמבחינה רפואית אין בזה בעיה. מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עפעף תחתון

הוספת תגובה

• ורידים מתחת לעינים

פרופ. אריה נמט
    20/05/2007

ורד שלום וברכה
    נימים מורחבים הם תופעה תורשתית ביסודה, אך חשיפה ממושכת לשמש לאורך זמן עלולה להגביר את הופעתם. שינויי מזג האוויר בתקופה זו של השנה עשויים להשפיע גם הם על דפנות כלי הדם.
    אם אכן מדובר בגודש של כלי דם קטנים , ניתן לטשטש זאת ע"י כווץ כלי דם המזינים באמצעות טיפול לייזר עורי מתאים. יש רופאים פלסטיקאים המתמחים בתחום זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעף תחתון רועד

שאלה
    11/02/2009

למה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעף תחתון רועד

פרופ. אריה נמט
    12/02/2009

שלום רב,

לרוב מדובר על תופעה הנקראת "fasciculalion"- המתבטאת בתנועות עדינות בלתי רצוניות, לרוב בחלק החיצוני של העפעף התחתון או העליון.
    הדבר נובע מפעילות עצמונית של מספר סיבי השריר העוטף את העין. מדובר על תופעה שפירה, הקשורה פעמים רבות למתח או לחץ.
    הטיפול הינו מסז' מקומי בזמן ההתכווצות עם כריות האצבע מעל האיזור ה"קופצני", ובלחיצה אל פני העצם שמאחורי השריר.
    בדרך כלל התופעה חולפת כעבור מספר ימים או שבועות. לעיתים יש צורך להזריק בוטוקס לאיזור.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו