מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- השתלת צינורית סיליקוןאסף24/03/2008
שלום רב ד"ר,
רופא העיניים שלי החדיר לי פקקים לתעלות הניקוז של העיניים ע"מ שהן יהיו יותר רטובות.
מיד החלה לי דמעת אינטנסיבית בעין ימין (ברז דולף) והוחלט על שטיפתם.
מאז ביצענו מספר שטיפות של התעלה באמצעות מזרק אך ללא שינוי.
הצעד הבא שהרופא הכריז הוא החדרת צינורית סיליקון לתעלה הטבעית של העין ע"מ להרחיב אותה ולאחר 3 חודשים להוציא אותה.
השאלות שלי הן:
1. מהן הסיכונים הכרוכים בניתוח שכזה?
2. בתקופה בה הצינורית תהיה בעין אילו הגבלות חלות עלי? (אני מתכנן נסיעה לחו"ל) האם רואים את פתח הצינורית דרך האף/עין?
3. כיצד מוציאים את הצינורית? פעולה פשוטה או ניתוח נוסף?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתלת צינורית סיליקון
פרופ. אריה נמט25/03/2008אסף שלום,
אתה מעלה מספר שאלות מענינות. אך ראשית, לא ברור לי מה הבעיה כרגע. לפי תיאורך- סבלת מעין יבשה, ולכן הוחדרו לך פקקים. לאחר מכן הוצאו הפקקים בשל דמעת, ואני מבין שנוצרה אצלך חסימה של דרכי הדמעות. (בדיוק הפוך לאבחנה הראשונה). מדוע?
האם התעליות (canaliculi) נסתמו ע"י הפקקים? האם השטיפה כלל לא עוברת? איזה צינורית סיליקון מתכונן הרופא להחדיר- האם כאלו שעוברות את כל הדרך עד האף, או רק בפתח הפונקטום?
בכדי להבין את הבעיה ולהשיב על שאלותיך, יש צורך בקבלת תשובה לשאלות אלו.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - השתלת צינורית סיליקון
אסף26/03/2008שלום ד"ר,
הפקקים הוחדרו לעיניי לאחר שעברתי ניתוח להסרת משקפיים לאסיק שנכשל, הרופא היה סבור שהעיניים שלי יבשות מידי ולכן החליט על החדרת הפקקים. בדיעבד נראה שפעולה זו לא הייתה נחוצה.
מיד לאחר החדרת הפקקים החלה דמעת אינטנסיבית ולכן מספר שבועות אח"כ ביצענו ניסיון לשטוף אותם.
בעת שטיפה כל הנוזל אכן עובר לתעלות האף עד לבליעה בפה, ביצענו מספר שטיפות ואף שטיפה בו זמנית של התעלה העליונה והתחתונה בלחץ.
אך עדיין העין ממשיכה לדמוע באותה כמות אינטנסיבית.
במיפוי גרעיני רואים שהדמעה פשוט לא זולגת אל תעלת הדמעות לכיוון האף.
ולכן הרופא החליט על החדרת צינורית הסיליקון עד לאף.
שאלותיי נשארות בעינן.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשתלת צינורית סיליקון
פרופ. אריה נמט26/03/2008אסף שלום,
כעת התמונה ברורה. לשאלותיך:
1. מהן הסיכונים הכרוכים בניתוח שכזה?
ניתן לבצע את הניתוח בהרדמה מקומית או כללית. הסיכונים האפשריים:דימום מהאף, כאב באיזור שק הדמעות, כניסה בדרך הלא טבעית (false route), מתיחה וקריעה של פתח תעליות הדמעות .
2. בתקופה בה הצינורית תהיה בעין אילו הגבלות חלות עלי? (אני מתכנן נסיעה לחו"ל) האם רואים את פתח הצינורית דרך האף/עין?
ניתן לראות את שולי צינורית הסיליקון בחלק הפנימי של העין, אך הוא שקוף ובאופן פרקטי אינו נראה אלא אם מתבוננים מקרוב ומחפשים אותו. אין שום הגבלות.
3. כיצד מוציאים את הצינורית? פעולה פשוטה או ניתוח נוסף?
הוצאת הצינורית נעשית כעבור 3-6 חודשים במרפאה. מדובר על פעולה פשוטה ללא צורך בהרדמה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר, עזרת לי מאוד
אסף27/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)