גידול בעפעפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גידול בעפעפיים
    דגן
    25/03/2008

אני בן 55 ולאחרונה הופיעה לי נפיחות בעפעף התחתון של עין שמאל. רופא עיניים שבדק אותי אמר לי שצריך לקחת ביופסיה ולראות אם זה סרטני . הוא מסר לי שאתה מומחה בתחום. (אני בקופת חולים מכבי). אני די מודאג מהסיפור. אודה לך אם תסביר לי יותר מה האפשרויות ומה כדאי לעשות.
    בברכה,
    דגן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גידול בעפעפיים

הוספת תגובה

• גידול בעפעפיים

פרופ. אריה נמט
    25/03/2008

דגן שלום,

נגעי עור באיזור העין הינם שכיחים וישנם סוגים רבים. נגעים אלו מתאפינים בצבעם, (פיגמנטרים ואפיגמנטרים)מקורם (בלוטות חלב או זיעה, זקיקי שיער, עורי, תת עורי) והתנהגותם הביולוגית (שפירים וממאירים).

הדבר החשוב ביותר בהערכת הנגע הוא שלילת ממאירות. רוב הגידולים שפירים, אך גם הממאירים שכיחים באופן יחסי, ולכן חשיבות האבחנה של מומחה לצורך החלטה על דרך הטיפול. הסוג הממאיר השכיח ביותר הינו Basal cell carcinoma ) BCC, ) למרות העובדה שהגידול ממאיר, אין הוא נוטה לשלוח גרורות, הגדילה שלו מאוד איטית יכולה להמשך על פני מספר שנים, וההתפשטות היא מקומית .
    הטיפול היעיל במחלה הוא כריתה מלאה של הגידול, תוך בקרה שהגידול הוצא במלואו, ושחזור העפעף. (לעיתים יש צורך בשתל רקמה ממקור אחר לצורך השחזור.)
    הגידול השני בשכיחותו בעפעף הינו Squamous Cell Carcinoma , והשלישי sebaceous cell carcinoma–והם מהוים כ 5-6% מהגידולים הממאירים של העפעפיים. גם כאן הטיפול הינו כריתה מלאה עם שוליים חופשיים מגידול. סוגים אלו מסוכנים יותר, ועלולים לשלוח גרורות ולהתפשט לאורך העצבים באיזור.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו