כלזיון - ניתוח או משחה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כלזיון - ניתוח או משחה?
    פרופ. אריה נמט
    11/04/2008

שלום
    לפני כחצי שנה התחיל לי כלזיון "פתאום" - אף פעם לא הייתה לי שום דלקת או כל דבר אחר בעין.
    פניתי לרופא היחידה שלי (חיילת) שנתן לי טיפות עיניים של ד"ר פישר וסינטומצין. האיזור לא החלים ואף החמיר. לאחר כחודש פניתי אליו שוב והוא שוב נתן לי סינטומצין ואמר לי לשים גם קומפרסים חמים. ביקשתי הפניה לרופא מומחה וקיבלתי תור לכשלושה שבועות אחרי.
    ההפניה:
    עברתי לפני חודשיים ניתוח להסרת 3 כלזיונים (2 בעפעף התחתון ו1 בעליון) בבית חולים תה"ש
    מיד אחר החלמת האיזור נראה כי חזר לי הכלזיון שוב
    לאחר חודש הייתה לי ביקורת
    היה רופא אחר בבית החולים
    שראה שיש לי שוב כלזיונים
    נתן לי משחה אנטיביוטית מקסיטרול לשימוש במשך 21 ימים והמליץ לקרצף את הריסים בשמפו לתינוקות ולחזור לאחר חודש.
    לא ברור לי למה רופא אחד מחליט לנתח, ורופא אחר מחליט לתת משחה אנטיביוטית. אינני יודעת מהו הטיפול "הנכון" מאחר ושניהם נתקלו באותו המצב - אך החליטו לפעול בדרך שונה.
    אני חיילת ולכן מקבלת הפניה לבית החולים בצורה שרירותית וכך גם ההתייחסות בבית החולים (כלומר, לא קובעים לי לאותו הרופא אלא בצורה רנדומלית כפי שנראה)
    אשמח לדעת מה ההמלצה שלכם לגבי הטיפול, האם אתם חושבים שיש טעם לפנות לרופא פרטי ושאר עצות בנושא מאחר ואני לא חושבת שזה הגיוני שאני אדחוף כ"כ הרבה אנטיביוטיקה לעין בלי תוצאות בסוף. תודה רבה!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כלזיון - ניתוח או משחה?

הוספת תגובה

• כלזיון או חילזון

פרופ. אריה נמט
    12/04/2008

מיה שלום רב,

את מציגה בעיה שכיחה וחשובה.
    ככלל, מומלץ לבצע ניתוח להסרת הכלזיון רק לאחר שהאיזור "הבשיל" כלומר, התוכן החלבי התגבש , אינו נוצר יותר מחדש, וגם לא קטן. במקרים אלו- ללא הסרה, צפוי שהנגע ישאר. מאידך, כל עוד הוא לא הבשיל, יש חשש שגם לאחר ההסרה- הוא יוסיף להפריש חומר חלבי ותהיה חזרה.

רבים בגילך, ובעיקר בנות, מגיעות עם מקרי כזליונים רבים, לעיתים בעפעף עליון ותחתון, ולפעמים בכל ארבעת העפעפיים. מקרים אלו דורשים התייחסות מיוחדת. ראשית יש לברר מה הסיבה להווצרות הבלתי נשלטת - הדבר יכול להיות באחת הסיבות:
    1. דלקת עפעפים כרונית (בלפריטיס/מיבומיטיס)- אז יש צורך בטיפול הגייני של העפעפיים- מגבונים, קומפרסים ומשחו אנטיביוטיות וסטרואידליות.
    2. תזונה עתירת שומנים- כגון שוקולד במידה רבה.
    3.מחלות עור- כמו seborrhea, acne rosacea, או אקנה (פצעי בגרות) - אז יש צורך בטיפול משולב עם רופאי עור במחלות הרקע.
    4.מצב או שינוי הורמונלי- גלולות, תקופות וסת וכו.

לעיתים יש צורך בשימוש בתרופות אנטיביוטיות הנלקחות דרך הפה.
    לכן המלצתי היא לנסות ולבדוק היטב אם יש סיבה המסבירה את שורש הבעיה. בכל מקרה רצוי להיות במעקב אצל רופא עיניים פלסטיקאי- אוקולופלסטיקאי. עדיף שאותו רופא יכיר אותך ויעקוב מקרוב אחר התפתחות המצב.

בברכת חג כשר ושמח,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו