מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח עפעפיים עליוניםתמרה04/08/2014
שלום רב,
אני סובלת מצניחה של עפעפיים עליונים וצריכה לעבור ניתוח לתיקון הבעיה.
לפני כחודש , חברה שלי ניתוח כזה ולפני הניתוח נאמר לה כי לא צריך כל הכנה נפשית כי מדובר בניתוח קל שלא חשים בו בכל כאב והמבוצע בהרדמה מקומית . הניתוח לדעת החברה שלי היה אמנם קל ולא הרגישה בכל מהלכו בכל כאב אבל לאחר מכן וכבר באותו יום התנפחו לה העפעפיים העליונים וגם העפעפיים התחתונות עם שטפי דם ונראתה איום ונורה. הרופא טען כי מדובר באלרגיה למשחות שנתן לה ואמר לה להפסיק טיפול בכל 3 המשחות שנתן לה. המצב אחרי כ-3 ימים החל להשתפר ולקח למעלה משבועיים עד אשר כל שטפי הדם ממש עברו והוסרו התפרים.
נכון להיום, נראה כי לא כל הנפיחות שגרמה לצניחת העפעפיים טופלה והתוצאה מניתוח נראית כאילו הרופא במהלך הניתוח חצה את הנפיחות מעל כל עפעף ושאב לה את השומן שהיה רק מעל החלק שמעל הריסים יחד עם הסרת כל עודף עור בהתאם ובכך למעשה גם קבר את הצלקת מהניתוח בתוך הקפל שנוצר ובעיניי כמי שמכירה אותה הניתוח נראה כניתוח שבמהלכו לא כל בעיית הצניחה טופלה .
אני לא יודעת אם הנפיחות שנותרה לה מקורה במצב טבעי שלאחר ניתוח למרות שכבר עבר כחודש כאמור לעיל או בגלל שהיה מדובר ברופא חסר מיומנות וזה הכניס אותי לחרדה ולחשש מפני ניתוח דומה שכאמור ברצוני לעבור ולאור המצב אני שואלת:
א. האם ניתוח עפעפיים כרוך בכל כך הרבה זמן החלמה!? ומה הוא הזמן הסביר והמקובל ?
ב. האם זהו מצב מקובל בניתוח אשר לכאורה נחשב למאוד קל נגרמים שטפי דם ומתנפח כך כל סביב העין?
ג. אם עפעף עליון נותח למה עפעף תחתון התנפח וממה נגרמו כל שטפי הדם?
ד. כמה ימי מחלה צריך אחרי ניתוח כזה?
ה. אחרי כמה זמן מתקבל המראה הסופי של העין?
ו. האם במקרה ונשארת נפיחות שמקורה מהמצב שגרם לצניחת העין ניתן לשוב ולבצע ניתוח להשלמת הטיפול לשביעות רצון המטופל?
ז. האם תיקון ניתוח שנראה כי לא הצליח כרוך בתוספת תשלום?
ח. האם תיקון ניתוח אומר שוב שאיבת שומן ושוב הסרת עור?
ט. האם יש טעם בהמשך טיפול במשחה לשיפור הצלקות אם בכוונת החברה שלי לפנות לרופא לתיקון הניתוח!?
אלה היו השאלות המטרידות אותי מניסיון החברה שלי ולפני שאפנה לניתוח כזה אודה על קבלת התייחסותכם אליהם כאשר גם אשמח לדעת ולקבל עוד מידע מכם בעניין.
בברכה תמרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים עליונים - תגובה
פרופ' גיא בן סימון26/08/2014תמרה שלום רב
ניתוח עפעפיים הינו ניתוח לכל דבר וכרוך בתקופת החלמה של נפיחות, אודם ואי נוחות כ 1-2 שבועות לאחר הניתוח.
התוצאה האסתטית הסופית היא כעבור 2-3 חודשים (למרות שמרבית הנפיחות חולפת בשבועיים הראשונים) ולכן לא ניתן להסיק מסקנות לגבי הצלחת הניתוח לפני תקופה זו.
לגבי ניתוחי תיקון, הם קורים בסבירות של 2-3% ומבחינת העלות, תלוי בהחלטה משותפת של המנתח ושל המטופל. הטוב ביותר כמובן לפנות לרופא המנתח.
בתודה
פרופ' בן סימון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)