צניחת עפעף בתדירות אחת לשבוע

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צניחת עפעף בתדירות אחת לשבוע
    אתי
    22/04/2008

אני בת 47 ובשנתיים האחרונות סובלת מצניחת עפעף לא קבועה ובתדירות אחת לשבוע למשך מספר דקות ובנוסף לכך באותה עיין אני סובלת מכאבים קלים גירוי והפרעה . מה משמעות התופעה ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צניחת עפעף בתדירות אחת לשבוע

פרופ. אריה נמט
    24/04/2008

אתי שלום ומועדים לשמחה,

את מציגה שאלה מענינת.
    ראשית יש לברר מה את מגדירה כצניחת עפעף - האם מדובר על עין אחת או על שתיהן? האם גובה העפעף נפול יותר בהשוואה לשני (במקרה של עפעף אחד), או בהשוואה לעצמו במצב רגיל (במקרה של שתי העפעפיים)? האם התופעה מלווה נפיחות, אודם או גירוד? האם התופעה מתרחשת בשעות הערב או לאחר שעות פעילות רבות?האם את סובלת מחולשת פלג גוף עליון לאחרונה? האם את סובלת מחוסר איזון של בלוטת התריס?
    כל השאלות הללו חשובות לבירור הנושא שיכול להציג סוג של צניחת עפעף, אך גם סוג של דלקת עיניים או בעיה הורמונלית.
    הצעתי היא:
    1. לצלם את איזור העפעפיים במצב רגיל ובזמן שהתופעה מתרחשת לצורך תיעוד מדויק.
    2. להגיע (עם התמונות, או בזמן שהתופעה מתרחשת) לבדיקה ע"י רופא עיניים, רצוי מומחה לאוקולופלסטיקה.
    3. לברר היטב את התשובות לשאלות ששאלתי.
    תוכלי לכתוב לי את התשובות לצורך חידוד המצב, ואף לשלוח לי את התמונות לכתובת האימייל שלי.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעף

ליאת
    10/10/2008

רציתי לשאול בעניין דומה. אני בת 37. בעין אחת העפעף מעט נפול לעומת השניה וכשאני מתבוננת מעלה אני חשה ממש את העפף מתרומם או מתקפל וזאת בהבדל מהעין השניה שם הכל תקין התבוננות מעלה לא מלווה תחושה בעפעף. כמו כן אני חשה עיתים צריבה או יובש באותה עין. מה דעתך המדובר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעף

ליאת
    10/10/2008

עוד רציתי להוסיף כי כשאני מסתכלת למעלה בעין אחת אין י בעיה ובעין השניה העפעף נסגר די מהר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עפעף

פרופ. אריה נמט
    11/10/2008

ליאת שלום,
    חשוב לבדוק האם מדובר על שוני בגובה העפעף או על שוני במצב השריר והעור שמעל העפעף. מדובר על מצבים שונים הדורשים טיפול שונה.
    שוב, יש לשלול מצבים של יתר פעילות בלוטת התריס ולבצע בדיקה מקיפה לצורך קביעת האבחנה וההחלטה הטיפולית.
    בברכה,
    ד"ר אריה נמט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו