מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צניחת עפעף בתדירות אחת לשבועאתי22/04/2008
אני בת 47 ובשנתיים האחרונות סובלת מצניחת עפעף לא קבועה ובתדירות אחת לשבוע למשך מספר דקות ובנוסף לכך באותה עיין אני סובלת מכאבים קלים גירוי והפרעה . מה משמעות התופעה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צניחת עפעף בתדירות אחת לשבוע
פרופ. אריה נמט24/04/2008אתי שלום ומועדים לשמחה,
את מציגה שאלה מענינת.
ראשית יש לברר מה את מגדירה כצניחת עפעף - האם מדובר על עין אחת או על שתיהן? האם גובה העפעף נפול יותר בהשוואה לשני (במקרה של עפעף אחד), או בהשוואה לעצמו במצב רגיל (במקרה של שתי העפעפיים)? האם התופעה מלווה נפיחות, אודם או גירוד? האם התופעה מתרחשת בשעות הערב או לאחר שעות פעילות רבות?האם את סובלת מחולשת פלג גוף עליון לאחרונה? האם את סובלת מחוסר איזון של בלוטת התריס?
כל השאלות הללו חשובות לבירור הנושא שיכול להציג סוג של צניחת עפעף, אך גם סוג של דלקת עיניים או בעיה הורמונלית.
הצעתי היא:
1. לצלם את איזור העפעפיים במצב רגיל ובזמן שהתופעה מתרחשת לצורך תיעוד מדויק.
2. להגיע (עם התמונות, או בזמן שהתופעה מתרחשת) לבדיקה ע"י רופא עיניים, רצוי מומחה לאוקולופלסטיקה.
3. לברר היטב את התשובות לשאלות ששאלתי.
תוכלי לכתוב לי את התשובות לצורך חידוד המצב, ואף לשלוח לי את התמונות לכתובת האימייל שלי.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעף
ליאת10/10/2008רציתי לשאול בעניין דומה. אני בת 37. בעין אחת העפעף מעט נפול לעומת השניה וכשאני מתבוננת מעלה אני חשה ממש את העפף מתרומם או מתקפל וזאת בהבדל מהעין השניה שם הכל תקין התבוננות מעלה לא מלווה תחושה בעפעף. כמו כן אני חשה עיתים צריבה או יובש באותה עין. מה דעתך המדובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעף
ליאת10/10/2008עוד רציתי להוסיף כי כשאני מסתכלת למעלה בעין אחת אין י בעיה ובעין השניה העפעף נסגר די מהר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעפעף
פרופ. אריה נמט11/10/2008ליאת שלום,
חשוב לבדוק האם מדובר על שוני בגובה העפעף או על שוני במצב השריר והעור שמעל העפעף. מדובר על מצבים שונים הדורשים טיפול שונה.
שוב, יש לשלול מצבים של יתר פעילות בלוטת התריס ולבצע בדיקה מקיפה לצורך קביעת האבחנה וההחלטה הטיפולית.
בברכה,
ד"ר אריה נמט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)