עפעפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עפעפיים
    אליס
    07/05/2008

יש לי רווח גדול בין העיניים כלומר העיניים רחוקות אחת מהשנייה בצורה קיצונית אני רוצה לקרב אותן ואמרו לי לפנות למנתח עפעפיים ..אשמח לקבל קצת מידע על זה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים

הוספת תגובה

• telecanthus / hypertelorism

פרופ. אריה נמט
    07/05/2008

אליס שלום,

את מתארת מצב שעשוי להיות מולד (מסיבות שונות כולל מצב הנקרא בלפרופימוזיס) או נרכש (למשל בעקבות טראומה), ועשוי לנבוע ממבנה גרמי היוצר את המרחק בין העינים או בגלל הרקמות הרכות. (עור או שריר).

מבחינת ההגדרה: טלקנטוס הינו מרחק גדול בין הקנטוס הפנימי- שזה החלק הפנימי של העפעף, ואילו היפרטלוריזם הינו מרחק גדול בין 2 איברים- במקרה זה- בין 2 ארובות העינים.

ישנן טכניקות שונות לתיקון הבעיה. המידה והתופעה קשורה בבעיות נוספות כמו צניחת עפעפיים, יש לשקול בכל מקרה מה לתקן קודם כל.

הטכניקות כוללות ניתוח עם השתלת צינור מתכתי המותח את הרקמות בין הארובות (transnasal wiring), ניתוח עם השתלת פלטות זעירות מפלטינה (miniplate), ואנו תיארנו מקרה של השתלת חומר נספג (LactoSorb office fixation kit)(מקור המאמר-
    Arch Ophthalmol. 2006 Aug;124(8):1171-4. A technique for medial canthal fixation using resorbable poly-L-lactic acid-polyglycolic acid fixation kit.
    Sharma V, Nemet A, et al)

אין ספק שהכתובת הנכונה היא לפנות למנתח אוקולופלסטיקאי (מנתח עפעפיים) והוא יוכל להציע לך את הפתרון המתאים.

חג שמח,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו