מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח עפעפיים - גרייבסשני07/05/2008
אני בת 32, מזה שלוש שנים סובלת ממחלת הגרייבס. לפני כחצי שנה עברתי טיפול ביוד רדיואקטיבי וכרגע נמצאת ביתר פעילות של הבלוטה עדיין לא מאוזנת לחלוטין, מטופלת באלטרוקסין. יש לי בלט עין בשתי העיניים עם שקיות מתחת לעיניים אשר בולטות מאוד. יש לציין כי מצב בלט העין והשקיות בעפעף התחתון ללא שינוי מזה כשנתיים. איני מעוניינת בתיקון הבלט כיוון שלאחר ששקלתי את הסיכונים והסיבוכים הכרוכים בשבירת ארובת העין הגעתי למסקנה כי אין זה כדאי, חשוב לציין כי אין לי פגיעה בעצב או לחץ ארובתי או שינוי או כפל ראיה. יחד עם זאת אני מעוניינת בניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים על מנת לשוות לפני מראה רענן ונינוח יותר. (יש לציין כי השקיות מתחת לעיניים גדולות ובולטות וכי יש לי עודף עור בעפעף עליון). האם ניתן לבצע בעיניים עם בלט עין ניתוח שכזה? האם יש סכנה כי השקיות מתחת לעיניים יחזרו בשלב מסויים? האם מסוכן לבצע ניתוח עפעפיים ללא תיקון בלט העין? האם נכון לעשות זאת?
לייעוצכם אודה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים - גרייבס
פרופ. אריה נמט08/05/2008שני שלום,
את שואלת שאלה חשובה, ונראה שאת מודעת היטב למצב הארובה והעפעפיים.
את מציינת שבלט העין והשקיות ללא שינוי מזה כשנתיים, עם זאת, רצוי מאד להגיע למצב של איזון תפקודי הבלוטה. במידה והמצב אכן יציב, ניתן בהחלט לשקול ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים, גם בנוכחות בלט עין.
בין השיטות הקיימות לתיקון בלט עין, יש המשלבים גם הסרת שומן ארובתי, ואת זה ניתן לבצע גם ללא תיקון המבנה הגרמי.
בכל ניתוח עפעפיים תחתונים יש סיכוי של חזרת השומנים, וכמובן גם בגרייבס. עם זאת, ישנן טכניקות המחזקות את הרקמות הפנימיות ומקטינות מאד את הסיכון הזה.
אין סכנה מיוחדת בניתוח עפעפיים ללא תיקון הבלט.
אני חושב שבמידה והמצב מפריע לך קוסמטית, ואת מודעת ליתרונות ולחסרונות של הניתוח, נכון לבצע ניתוח זה.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)