ניתוח לשיחזור דרכי הדמעות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח לשיחזור דרכי הדמעות
    ravid
    18/05/2008

שלום ברצוני לדעת האם ניתוח לשיחזור דרכי הדמעות מתבצע בהרדמה כללית
    או חלקית ?
    מה עדיף לי?
    והאם אתה מבצע ניתוחים מסוג זה?
    שאלה נוספת האם אפשר לבצע את הניתוח כאשר יש באזור האף הפנימי למעלה פצע שלוחצים קצת כואב ולפעמים יש דם קרוש . האם לאו להתייחס לכך
    בנוסף איזה פעולה ניתוחית אתה ממליץ חתך בצידי האף או לייזר שהוא חדשני לפי מיטב ידיעתי
    והחשוב אחוזי הצלחה . ז"א שלא אצטרך לעבור שוב ניתוח מסוג זה
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח לשיחזור דרכי הדמעות

פרופ. אריה נמט
    18/05/2008

רביד שלום,

ניתוח דרכי דמעות יכול להתבצע בהרדמה מקומית או כללית. ניתוח חיצוני נעשה לרוב בכללית, ואילו דרך האף- ניתן כך או כך. אני ממליץ לרוב על הרדמה כללית, או תחת טשטוש עמוק.
    לגבי השאלה עם הדימום באף- לפני כל ניתוח דרכי דמעות יש לבצע בדיקה ע"י רופא אף אוזן וגרון לשלול בעיה בריריות או במנח סחוסי האף.

אני כמובן מבצע ניתוחים אלו.
    יש כיום 3 שיטות לביצוע הניתוח: חיצוני דרך העור, פנימי- דרך האף, ופנימי- דרך צינורית הדמעות (עם ליזר.)
    לפי נסיוני- אחוזי ההצלחה של הניתוח החיצוני הם הגבוהים ביותר- סביב 85%, ואילו דרך האף כ (ואת אלו אני מבצע בשיתוף עם רופא א.א.ג.) -75%. יש סטטיסטיקות שונות ה"מסתובבות" בשוק, אך אני מציע לבדוק אותן בזהירות.
    השיטה השלישית חדשה מאד בארץ, והיא למעשה ברמה ניסיונית. אני מבצע אותה מידי פעם. יש לצפות להתפתחות משמעותית של שיטה זו בתקופה הקרובה.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו