שאלה בנושא צניחת עפעפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא צניחת עפעפיים
    יוסף
    19/09/2019

לרופא שלום רב,
    לאחר דלקת קשה וזיהום בשתי העיניים עקב תגובה אלרגית לטיפות עיניים הילו-קומוד, נבדקתי על ידי רופא עיניים אשר קבע שהדלקת והזיהום עברו לאחר טיפול באנטיביוטיקה וסטרואידים במינון נמוך. ואולם, במהלך המחלה, נוצרו לי שתי שקיות מתחת לעיניים והעפעף התחתון בשתי העיניים עדיין נפוח. אציין שאני עיוור בעין ימין עם עקב 7 ניתוחי רשתית שכשלו, ולאחר שהמנתח החליט להשאיר שמן סיליקון בעין לכל החיים, ואילו בעין הבריאה עברתי ניתוח לחיגור וגם טיפול בלייזר- עם ראיה 6/6 -כי גם שם התחייה היפרדות, אך הצליחו להציל אותה. בעין הבריאה יש התחלת קטרקט גרעיני בשלב ראשוני בלבד. אני בן 65. שאלותיי:
    1- מתי מומלץ לעשות ניתוח להרמת עפעפיים ומי צריך לבצע אותם: אוקולפלסטיקאי או רופא כירורג פלסטיקאי?
    2- האם במצב כמו שלי הניתוחים האלה מסוכנים?
    בתודה מראש, יוסף

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה בנושא צניחת עפעפיים

הוספת תגובה

• שקיות בעפעפים

פרופ. אריה נמט
    19/09/2019

שלום רב,
    לפי תיאורך, התופעה של ה"שקיות" נוצרה בעקבות הדלקת. אם כך, סביר שמדובר על בצקת (הצטברות נוזלים), ולא על מצב קבוע. ייתכן שהטיפול הוא תרופתי ולא ניתוחי.
    כדאי להתיעץ עם מומחה אוקולופלסטיקאי שיעריך את המצב.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו