שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    דני
    08/06/2008

הייתה לי חבלה בגבה השמאלית והיא לא ישרה כמו הגבה הימנית ,שהייתי ילד היום בן 24, וכנראה שבעקבות זאת עין ימין נפתחה יותר מהשמאלית ,רואים בעין הימנית טיפה מהלבן ובכלל שאני עייף רואים יותר , עין שמאלית צונחת,המצב יוצר אסימטריה, עברתי ניתוח בעין ימין עם חתך בעפעף עליון להקטנה אבל העין חזרה לגודל הקודם, ולכן הסיבה שאני חושב זה רק הגבה. מה המלצות לטיפול?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• אסימטריה בין עפעפיים / גבות

פרופ' גיא בן סימון
    09/06/2008

יוסי שלום רב,

חבלה לאיזור העפעפיים / גבות וארובת העין יוצרת על פי רוב רקמה צלקתית עם כיווץ של הרקמה הנורמלית במצב זה עלולה עין אחת להיות פתוחה יותר מרעותה, לעתים עם חוסר סגירה מוחלטת של העין. מאחר שעצבוב העפעפיים הוא סימטרי תהיה ירידה בעצבוב התקין (כי העפעף דבוק במנח גבוה יותר) ותופיע צניחת עפעף (פטוזיס) בעין השניה.

ישנן מספר אופציות לתיקון כירורגי, אם כי לרוב עדיף לנסון ולתקן את איזור שנפגע. בשלבים הראשונים ניתן לשחרר צלקת אך פעולה זו קשה בשלבים מאוחרים יותר (לאחר מספר שנים), יש לגוף נטיה ליצור צלקת מחדש. אופציות נוספות כוללות שתל עור על מנת להגדיל את הרקמה המוקטנת המצולקת, או ליצור צלקת ארוכה יותר (מה שקרוי פלסטיקת Z). במקרים בהם השחזור עלול להיות לא מוצלח קוסמטית (ניתן לעשות הערכה טרום הניתוח) אפשר להרים את העפעף הנגדי שהוא במנח צנוח באופן יחסי.

מובן שיש לערוך בדיקה מדוקדקת של העין והרקמות הרכות לפני הניתוח על מנת להעריך מהו התיקון הראוי ביותר. במקרים מסויימים לא מומלץ לבצע כל ניתוח.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו