יובש בעיניים תקופה ארוכה לאחר ניתוח הרמת עפעפיים ופטוזיס

 
  • יובש בעיניים תקופה ארוכה לאחר ניתוח הרמת עפעפיים ופטוזיס
    אבי
    04/11/2021

    שלום רב.
    לפני כשלוש שנים לאמא שלי היה פציאליס בצד ימין של הפנים ועקב כך,עין ימין שלה לא תפקדה כמו שצריך עקב נפילת העפעף וחוסר התפקוד של העפעף.
    לפני חצי שנה בהמלצת הרופא אמא שלי עברה ניתוח הרמת עפעפיים בשתי העיניים ופטוזיס בעין ימין שנפגעה מהפציאליס.
    מאז ועד היום אמא שלי כמה כל יום עם תחושה אחרת בעיניים במיוחד בעין ימין.
    פעם תחושת שריפה,פעם תחושה של חול בעין,אבנים,טשטוש וכו....
    ביקרה אצל הרופא המנתח 3 פעמים מאז וניתן לה טיפול בהתחלה בטיפות נגד יובש בשני סוגים,רפרש ואיירוניק.
    עקב כך שהטיפות לא עזרו הרופא הוסיף לה את משחה בשם פרוטופיק שבה היא משתמשת כבר 3 חודשים.
    למרות השימוש בתרופות הנ"ל יש רק הטבה חלקית ולא מלאה.
    אשמח לשמוע את דעתך בעניין ובמיוחד הייתי רוצה לדעת אם הבעיה יכולה להפוך לכרונית?
    תודה רבה.


    הוספת תגובה

     
    תמונה


  • מצב לאחר שיתוק העצב השביעי

    פרופ. אריה נמט
    07/11/2021

    לאחר פציאליס ישנן מספר תופעות אפשריות כולל דמעת יתר, צריבה, יובש, קושי בסגירת העין ועוד.
    לעיתים ניתן לסייע בניתוח (הרבת גבה, השתלת משקולת, מתיחת העפעף התחתון) והדבר עשוי לשפר את התחושה, אך לא תמיד זה עוזר.
    פרוטופיק היא משחת עור שנמצאה יעילה למקרי דלקות כרוניות של הלחמית. לא ברור לי מה תפקידה לאחר פציאליס.
    במקכה אותו אתה מתאר רצוי להתיעץ עם מומחה בתחום לשקחלת טיפולים אפשריים. (ניתוחיים או תרופתיים) .

    בברכה וכל טוב.
    פרופ אריה נמט

    לקביעת תור
    סגירה

    הוספת תגובה

     
    תמונה


