ניתוח להוצאת נבוס בלחמית של העין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח להוצאת נבוס בלחמית של העין
    סער
    24/06/2008

שלום רב, אני בן 35 ויש לי "נקודת חן" בעין כבר למעלה מ 20 שנה, וכל השנים הייתי במעקב, בחודשיים האחרונים הנקודה גדלה ונהייתה יותר "בשרנית". נמצאת בצד העין על הלחמית, בגודל של 5 מילימטר. רציתי לברר לגבי האפשרויות העומדות בפני להוצאת הנקודה? אני מאוד רגיש בעין ומפחד מניתוח בהרדמה מקומית, האם יש אפשרות לבצע את הניתוח בהרדמה מלאה? האם יש אפשרות להשתמש בלייזר? כמה זמן החלמה מניתוח כזה? והאם העין תהיה לבנה ואסטטיטית בנקודה שהוסרה? תודה מראש סער

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נבוס לחמיתי

פרופ' גיא בן סימון
    26/06/2008

שלום רב,

הוצאת נבוס לחמיתי הינה פרוצדורה פשוטה באופן יחסי, ועל פי רוב מתבצעת בהרדמה מקומית. תחילה מרדימים את האיזור בטיפות ובג'ל אלחוש, ולאחר מספר דקות מזריקים ללחמית חומר מאלחש. הניתוח אינו כואב כלל. אם הנך חושש מהרדמה מקומית ניתן לבצעו בהרדמה כללית.

הוצאת באת הנבוס מתבצעת בעזרת מספריים ופנצטה ולא על ידי לייזר

את הרקמה המוסרת שולחים לבדיקה היסטופתולוגית. אם לאחר ההסרה החסר הוא קטן ניתן להשאיר ללא תפירה, אך אם החסר גדול יש לתפור את הלחמית (ניתן להשתמש בתפרי ויקריל נספגים).על פי רוב אין הפרעה קוסמטית ממשית לאחר הניתוח, אם כי באחוזים בודדים עלולה להיות חזרה של הנבוס.

סה"כ הפעולה פשוטה באופן יחסי ואין כל סיבה לחשוש.

בהצלחה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עברתי ניתוח להסרת נבוס

hadar
    08/09/2008

שלום סער, ראיתי את השאלת ורציתי לציין שבדיוק עברתי ניתוח להסרת נבוס. הניתוח נעשה בהרדמה חלקית ולא מרגישים כלום. עכשיו יש מעט אודם על העין כמעין דלקת (ללא נבוס:)) אבל זה אמור לעבור בעדו מספר ימים. ממליצה בחום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה הדר

סער
    09/09/2008

כבר ביצעתי את הניתוח בהרדמה מקומית ואכן עבר לי בקלות :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח להסרת נבוס בלחמית

דבי
    16/05/2016

היי הדר

רציתי לדעת אם הזריקה שמזריקים ללחמית כואב ?
    הרגשת אותה???
    אני צריכה גם לעבור את הניתוח וממש חוששת .

כשיצאת מהניתוח העין היתה אדומה כמו דם??

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה:)

hadar
    09/09/2008

היי סער, עברתי את הניתוח לפני כמה ימים,כמה זמן לקח לך עד שהלחמית החלימה וחזרה להיות לבנה? הרופא שלי לא תפר לי אותה, ואמר שתוך שבועיים זה אמור להתאחות לבד..אשמח לקבל ממך פידבק

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נבוס לחמיתי

פרופ' גיא בן סימון
    16/09/2008

הדר שלום רב,

ברוב המקרים הלחמית חוזרת להיות לבנה מספר שבועות לאחר הניתוח, לעתים יש צורך להשתמש בטיפות סטרואידים סמוך לניתוח על מנת להאיץ את תהליך הריפוי. אם משתמשים בתפרים נספגים הריפוי עשוי להארך מעט מאחר שהתפרים עצמם עלולים לגרום לדלקת מקומית.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו