קשקשים בריסים ושעורה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קשקשים בריסים ושעורה
    רונית
    02/07/2008

אני בת 22 וסובלת לאחרונה מגרד ואודם בשתי העינים. רופא עינים בדק אותי ואמר שיש לי קשקשים על הריסים, וכן התפתחה אצלי שעורה בשני מקומות בעפעפיים. הוא אמר שכדאי לחכות ולא לנתח עדיין את השעורה עד ש"תבשיל". אודה לעצתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קשקשים בריסים ושעורה

הוספת תגובה

• קשקשים בריסים ושעורה

פרופ. אריה נמט
    02/07/2008

רונית שלום רב,

מצב של דלקת כרונית בעפעפיים מלווה באודם וגרד מקומי. במרבית המקרים חולף באופן עצמוני עם היגיינת עפעפיים, אך לעתים יש צורך בחיתוך כירורגי תחת הרדמה מקומית. במקרים מסוימים ניתן לבצע הזרקת סטרואידים לעפעף באיזור הנגע.

ככלל, מומלץ לבצע ניתוח להסרת הכלזיון רק לאחר שהאיזור "הבשיל" כלומר, התוכן החלבי התגבש , אינו נוצר יותר מחדש, וגם לא קטן. במקרים אלו- ללא הסרה, צפוי שהנגע ישאר. מאידך, כל עוד הוא לא הבשיל, יש חשש שגם לאחר ההסרה- הוא יוסיף להפריש חומר חלבי ותהיה חזרה.

רבים בגילך, ובעיקר בנות, מגיעות עם מקרי כזליונים רבים, לעיתים בעפעף עליון ותחתון, ולפעמים בכל ארבעת העפעפיים. מקרים אלו דורשים התייחסות מיוחדת. ראשית יש לברר מה הסיבה להווצרות הבלתי נשלטת - הדבר יכול להיות באחת הסיבות:
    1. דלקת עפעפים כרונית (בלפריטיס/מיבומיטיס)- אז יש צורך בטיפול הגייני של העפעפיים- מגבונים, קומפרסים ומשחו אנטיביוטיות וסטרואידליות.
    2. תזונה עתירת שומנים- כגון שוקולד במידה רבה.
    3.מחלות עור- כמו seborrhea, acne rosacea, או אקנה (פצעי בגרות) - אז יש צורך בטיפול משולב עם רופאי עור במחלות הרקע.
    4.מצב או שינוי הורמונלי- גלולות, תקופות וסת וכו.

לעיתים יש צורך בשימוש בתרופות אנטיביוטיות הנלקחות דרך הפה.
    לכן המלצתי היא לנסות ולבדוק היטב אם יש סיבה המסבירה את שורש הבעיה. בכל מקרה רצוי להיות במעקב אצל רופא עיניים פלסטיקאי- אוקולופלסטיקאי. עדיף שאותו רופא יכיר אותך ויעקוב מקרוב אחר התפתחות המצב.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו