מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים.בתיה25/07/2008
אני בת 59, מעונינת לעבור ניתוח עפעפיים , אבל ככל שאני מבררת יותר אני מבולבלת יותר. הייתי אצל שלושה מנתחים, אחד אמר לי שאני זקוקה רק לניתוח בעליונים, השני אמר שאני צריכה נוסף לניתוח להורדת עור ושומן גם קיצור השריר בגלל צניחה קלה של העפעף בעין אחת, שלישי אמר שאני זקוקה לניתוח בעפעפיים העליונים והתחתונים וקיצור שריר. האם אתה מסוגל לעשות לי סדר? מה הסיכון בקיצור שריר? האם הסיכון גדול יותר מאשר ניתוח להורדת עור ושומן עודפים? האם כדאי לוותר על כך ואז תישאר האי סימטריה, שאגב לא ממש בולטת? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים עליונים ותחתונים
פרופ' גיא בן סימון25/07/2008סיגל ערב טוב,
ראשית עליך להבין כי את זו המחליטה על הצורך בניתוח עפעפיים (עליונים ו / או תחתונים) בהתאם למידת ההפרעה. אם עודף עור העפעפיים העליונים גורם לך להפרעה קוסמטית או פונקציונלית - הרי שמומלץ ביצוע הוצאת עור (עם או ללא עיצוב שומן). אם בנוסף לעודף העור ישנה צניחה של העפעף (מנח העפעף ביחס לאישון נמוך מהנורמלי, או נמוך בעין אחת ביחס לשניה) אך הצניחה לא מפריעה לך את לא חייבת לעשות ניתוח קיצור שריר. ואכן את צודקת אם האסימטריה ממש מינימלית לא תמיד קל להשיג סימטריה בניתוח קיצור שריר. אני נוהג לאמר למנותחים שלי שבניתוח קיצור שריר יש עד 10% אסימטריה אותה ניתן לתקן בניתוח נוסף.
במקרים בהם צניחת העפעף (גובה העפעף) מפריעה מובן שמומלץ לעשות ניתוח זה, כאשר קיצור שריר יעשה דרך גישה חיצונית או פנימית (תלוי במידת הצניחה, וכן תלוי בתגובה לטיפות מסוימות לפני הניתוח). בכל מקרה בו אני נוהג לבצע ניתח הרמת עפעף מובן שיש להסיר עודף עור אחרת תשאר הפרעה קוסמטית.
נקודה אחרונה לגבי עפעפיים עליונים - חייבים להתחשב ולבדוק את מנח הגבה, ולהבין כי מנח הגבה לא משתנה לאחר הניתוח ואף לעתים צונח באופן קל (מאחר שבתת מודע אנו מרימים את הגבות והמצח כאשר יש צניחת עפעפיים חלקית).
לגבי ניתוח עפעפיים תחתונים, הגישה היא זהה. אם מבנה או מראה העפעפיים מפריע לך במקרים רבים ניתן לבצע טיפול או ניתוח. כאן הנושא מורכב באופן יחסי מאחר שישנם מספר רב של גורמים העלולים להפריע לדוגמה - צניחת שומן ארובתי נורמלי, עיניים שקועות וצניחת פנים מרכזיות, יתר פעילות של שריר ההבעה וכן עודף עור. לכל בעיה יש ניתוח מתאים לה ו / או טיפול (במקרים רבים אני מסתפק בהזרקת חומרי מילוי טבעיים כדוגמת חומצה היאלורונית לעפעף התחתון ולא בניתוח). ישנם אף מקרים בהם יש צורך במתיחת העפעף בהם ישנה חולשה ורפיון של הגיד הצידי.
לסיכום - אל תהיי מבולבלת. עליך להחליט רק לפי מה שמפריע לך, להבין את האופציות הטיפוליות (אחוז הצלחה, שיעור סיבוכים ואפשרויות תיקון) לראות תמונות של לפני ואחרי (ו / או להתייעץ עם מנותחים של אותו רופא). אל תתני לאף אחד להחליט בשבילך, ההחלטה היא כולה שלך.
בהצלחה!
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)