מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקע מעל העפעף..Fresh eyes03/08/2008
דר' שלום יש לי מרוח גדול בין העפעפיים לחלק העליון המתחבר עם הגבה... בעיקר לקראת צידי האף זה נראה די בולט כשמסתכלים פרונטלית ומהצד עוד יותר, כאילו יש חלל ועומק פנימי הדבר מדכדך אותי ומציק לי, עקב כך מבנה העיניים נראה תשוש עם הרבה סבל (העפעפיים נראים כאילו נכנסים פנימה) רצוי לציין שאני בחור בן עשרים ושלוש!! מה ניתן לעשות במצבים כאלה והאם ניתן למתוח זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקע מעל העפעפיים
פרופ' גיא בן סימון03/08/2008שלום רב,
אתה מתאר מצב היכול לנבוע משני וראיציות אנטומיות:
עיניים שקועות או deep superior sulcus מבנה ארובה / עפעפיים עם שקע עמוק בעפעף העליון (מבנה נורמלי ותקין של עפעפיים), ו / או קפל עור בצד המרכזי של העפעף (בצד האף).
במקרים כאלה ניתוח מתיחת עפעפיםי (הרמה) לא יעזור ואף עלול להחמיר. ניתן לעתים להזריק חומרי מילוי (חומצה היאלורונית) או שומן (עצמי) לאיזור על מנת למלא את החלל. ניתוחים נוספים הם שתלים בחלק התחתון של הארובה על מנת להסיט את תוכן הארובה כלפי מעלה (מה שימלא את השקע) - להערכתי זהו ניתוח גדול מידי למצב אותו אתה מתאר.
רק לאחר בדיקה מדוקדקת של העיניים והארובה יהיה ניתן לקבוע האם ניתן לתקן או לטשטש את מבנה העפעפיים בין הגבה לעין וכן באיזה אופי.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)