מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הזרקת סטרואיד לכלזיוןרעות06/08/2008
שלום לפני חודשיים קיבלתי שעורה שהפכה לאחר 2-3 שבועות לכלזיון ....הכלזיון במשך הזמן הצטמק אך כבר 3 שבועות שאין שינוי הוא עדין מפריע לי אסטטית הוא קטן ואדום ובעפעף העליון באמצע ליד הריסים. אני גרה בצפון והייתי אצל 2 רופאים ושניהם אמרו לי לחכות עם הניתוח ולתת לזה עוד זמן כי זה יכול לעבור לבד....הרופא האחרון שהייתי אצלו נתן לי לעכשיו משחה סטרואדית ל4 ימים שאותה אני מורחת על העפעף העליון איפה שנמצא הכלזיון (יעני לא בעין) האם זה בכלל יכול להשפיע בצורה כזאת? בנוסף רציתי לדעת למה אף אחד מהרופאים הללו לא הציעו לי מה שקראתי בכמה מקומות על האפשרות להזרקת סטרואידים לתוך הנגע עצמו? מה סיכוי ההצלחה על ידי הזרקה שכזו? בנוסף רציתי לדעת למה הרופא אמר לי שלא להרכיב עדשות מגע? הרי מדובר בדבר אשר רק בעל הפרעה אסטטית אז מדוע שימוש בעדשות מגע יכול לעשות משהו? חשוב לציין שהנגע שלי הוא חיצוני ולא פנימי עד כמה שזה נראה.... אודה לך על התשובה רעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרקת סטרואיד לכלזיון
פרופ' גיא בן סימון06/08/2008רעות שלום רב,
כלזיון הינה תגובה דלקתית להפרשה מבלוטות העפעף, אותן בלוטות המפרישות את המרכיב השומני של הדמעות. לרוב ישנה חסימה משנית של הבלוטות וכתוצאה מכך הצטברות הפרשה ודלקת. על פי רוב הכלזיון חולף מעצמו עם היגיינת עפעפיים (קומפרסים חמים). מתן משחות סטרואידליות לתקופת זמן מוגבלת גם עשויה לעזור.
כאשר ישנה דלקת שארית או הכלזיון לא עובר ניתן לבצע חיתוך וניקוז (בחתך נסתר), ו / או הזרקת סטרואידים. בעבודת מחקר שפרסמתי אחוז ההצלחה של הזרקת סטרואידים גבוה למדי (מעל 80%) כלומר בסבירות גבוהה לאחר זריקה בודדת יהיה ריפוי של הכלזיון. במקרים אחרים יש צורך ביותר מזריקה אחת.
אם הכלזיון אינו חולף ומפריע אסתטית או פונקציונלית עליך לשקול טיפול בכירורגיה או הזרקת סטרואידים.
בהצלחה!
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביצוע זריקת סטרואיד
רעות07/08/2008תודה על התשובה.....השאלה שלי היא האם אחרי בערך חודשיים של כלזיון אני יכולה להתחיל טיפול של הזרקת סטרואיד או שאני צריכה לחכות יותר זמן? האם מדובר בטיפול אשר עובר דרך קופות החולים או שנחשב טיפול פרטי? בנוסף לא ענית לי האם אני יכולה להרכיב עדשות מגע? תודה רעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת סטרואיד לכלזיון
פרופ' גיא בן סימון10/08/2008רעות שלום רב
בהחלט לאחר חודשיים ניתן לבצע הזרקת סטרואיד אין צורך לחכות זמן. באופן עקרוני אין התווית נגד לעדשות מגע ואם פרט לשעורה בדיקת העיניים תקינה ניתן להרכיב עדשות מגע.
הטיפול מבוצע במרפאות אוקולופלסטיקה בבתי חולים (עם הפניה) או במסגרת ביטוחים משלימים של קופות החולים, והוא יכול להתבצע במרפאה או בחדר ניתוח. הביטוחים המשלימים מכסים את הטיפול בשעורה (כולל מושלם של כללית).
בברכה
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב
רעות11/08/2008אני גרה בצפון ואני שייכת לקופת חולים מכבי ושהייתי אצל שני רופאי עיינים מטעם מכבי הם דיברו איתי רק על האפשרות של או לחכות עוד כמה חודשים או לעשות ניתוח אף אחד מהם לא הציע הזרקה של סטרואיד ....השאלה שלי מה אני אמורה לעשות? לבקש מהם שיתנו לי הפניה מטעם מכבי להזרקה כזאת? מצטערת על מס' הרב של השאלות פשוט יש חוסר הבנה בנושא הזה תודה רעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההזרקת סטרואידים
פרופ' גיא בן סימון11/08/2008רעות שלום שוב
תוכלי לבקש הפניה מקופת חולים מכבי למרפאת אוקולופלסטיקה בבית חולים תל השומר (בה אני עובד) ואוכל לבצע את הזרקת הסטרואידים, ו / או להבדק במרפאתי ברמת אביב. בכל מקרה אוכל לבצע את ההזרקה באחת מהמרפאות.
לחליפות תנסי לברר מי מזריק את הסטרואידים בצפון אני משוכנע כי יש מספר אוקולופלסטיקאים המבצעים את ההזרקה.
בברכה,
דר' בן סימון גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך עזרת לי מאוד
רעות12/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)