עפעף מקומט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עפעף מקומט
    מיואשת
    23/06/2007

שלום,

אני בת 24.
    על העפעף התחתון בעיני השמאלית קמטים (עמוקים יחסית) שמציקים לי אסתטית מזה מספר שנים. כוונתי אינה לאלו שקיימים אצל כל אישה מגיל מסוים תחת העין ובצדדים,
    אלא לקמטים על גבי העפעף עצמו! דבר שלא ראיתי אצל אף אחת אחרת.

אינני יודעת אם ישנו קשר- אך על העפעף ישנן גבשושיות קטנות ההולכות ומתרבות,
    וזוהו בתור סירינגומה. בעין השניה לא קיימת אף אחת מהבעיות הנ"ל (לפחות לא במידה ניכרת). התופעות הנ"ל - בעיקר הקמטים- מקשים עליי באיפור העין עם רימל.
    ובכלל אני מוטרדת מכך שיחריפו עם הגיל.לכן שלוש שאלות לי אליך:
    א) ממה נובעים הקמטים הללו? (אני מזכירה- זה רק בעין אחת)
    ב)כיצד ניתן למנוע, או לטפל?
    ג)האם יתכן שהעניין קשור לכך שעיני השמאלית מרחיקת רואי (עין כמעט עצלה, +3)?
    שהרי אולי השריר החלש הוא הסיבה שהעפעף אינו מוחזק טוב כמו בעין הדומיננטית...?

ממתינה לתשובתך בכיליון עפעפיים :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עפעף מקומט

הוספת תגובה

• סירינגומה

פרופ. אריה נמט
    23/06/2007

סיגל שלום

סירינגומה הוא גידול שפיר שנובע מתאי בלוטת זיעה. הם מופיעים בדרך כלל במהלך ההתבגרות או בגיל הבגרות, ונראים כבליטות קטנות בקוטר 1-3 מ"ממתחת למשטח העור. המקום השכיח ביותר הוא עור העפעפיים וסביב העין. לעיתים יש נגע בודד או מספר נגעים, אך לפעמים הנגעים מכסים שטח נרחב. התופעה שכיחה יותר בנשים ולא ידוע על השפעה תורשתית. פעמים רבות התופעה קשורה בשינויים סביב הנגעים, כמו הקמטים שאת מציינת. ההסבר שאת מציעה לגבי העין רחוקת הרואי אינו סביר.

הטיפול אינו פשוט, בעיקר כיש כיסוי של איזור רחב. שיטות אפשריות הינן שימוש במחט חשמלית להסרה, הסרה כירורגית, או שימוש בלייזר CO2

אין מנוס מייעוץ רפואי ישיר ע"י מומחה אוקולופלסטיקאי או רופא עור.
    בהצלחה

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו