אני לקראת ניתוח של פזילה ופטוזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אני לקראת ניתוח של פזילה ופטוזיס
    נדב
    09/08/2008

שלום החלטתי לגשת לניתוח של פזילה ופטוזיס אני סובל מלידה מצניחת עפעף ופזילה היום אני בן 23 הממצאים: עין שמאל בהיפטורפיה 30 פר לפי רפלקס אור בהנעת עין שמאל בהיפוטרופיה 30 פר עם הפרעה של 5 בהרמת העין צניחת עפעף שמאל 3.0 מ"מ פעילות עפעף 10 מ"מ ובכן הוסבר לי שראשית עושים ניתוח פזילה -וישנו סיכוי לא מלא לתיקון דיינו מהם הסיכויים לניתוח נוסף ומהם תופעות הלוואי כמו כן הוסבר לי באופן ברור שלא יכול להגרם נזק לעין ולראייה בניתוח ולא בתופעות לוואי מדובר בשני ניתוחים וישנו סיכוי נוסף לניתוח ובכן האם מדובר ב-3 ניתוחים וזהו ? אחותי סובלת מאותה בעיה היא עשתה סדרה של ניתוחים 9 במספר ! רצוי לציין שזה היה לפני כ30 שנה ובעקבות הניתוחים היא כמעט איבדה את הראייה הוסבר לי שהיא ביצעה אותם לפני גיל 9 ולכן לי אין חשש של פגיעה כמו כן לאחר שקראת את הממצאים האם אתה ממליץ לגשת לניתוח מחד גיאס {כמובן שההחלטה היא שלי ועד כמה אני סובל מזה } מאידך גיסא האם אתה יכול לאשר לי שמדובר ב3 ניתוחים ושלא יכול להגרם נזק לראייה ? תודה מראש נדב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פזילה ופטוזיס

פרופ. אריה נמט
    10/08/2008

נדב שלום,

המקרה אותו אתה מציג עשוי לנבוע מאותה סיבה (כמו שיתוק עצב 3, חבלה, הפרעה בתפקודי בלוטת התריס) או מסיבות שונות- האחת גרמה לצניחת עפעף, והשניה לפטוזיס.

ישנן כמה שאלות חשובות שצריל להתחשב בהן לפני ההחלטה על ניתוח:
    1. איך אתה רואה בעין שמאל? האם העין אינה עצלה, ואם כן- מה פוטנציאל הראיה?
    2.מה התפקוד של שאר השרירים המפעילים את עין שמאל?
    3. מה סיבת הבעיה אצל אחותך? האם יש בעיה משפחתית דומה? (גנטית)

תשובות לשאלות אלו יכולות לעזור בצפי של הצלחת ניתוח הפזילה.
    אכן יש לבצע קודם את ניתוח הפזילה. ניתוח זה מבוצע ע"י מנתח מומחה לניתוחי פזילה (ולא אוקולופלסטיקאי). הניתוח מבוצע בהרדמה כללית. בשל מורכבות המקרה, ישנו סיכוי לא קטן שיהיה צורך בניתוח תיקון אחד או יותר- על הסיכויים האלה יש להתיעץ עם מנתח ניתוח הפזילה.
    הסיכון לראיה בניתוח זה הוא קטן ביותר.

באשר לניתוח צניחת העפעף- מדובר על ניתוח בהרדמה מקומית, וסיכויי הצלחת הניתוח כ 80-90%, בתלות בסוג ורמת הצניחה. לצורך זה יש לבדוק אותך לאחר ניתוח הפזילה. אין סיכון לראיה בניתוח זה.

לכן, עצתי היא לפנות למנתח הפזילה ולדון איתו בסיכויי ההצלחה של תיקון הפזילה וכמה ניתוחים יידרשו לדעתו. לאחר הניתוחים האלו, לפנות לפלסטיקאי עיניים לביצוע תיקון הצניחה.

זכור כי למרות הקשיים והסיכונים, בסוף קרוב לוודאי שתיהנה מהתוצאות.
    בהצלחה רבה!

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו