וורידים שיצאו לי בצדדים של העיניים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• וורידים שיצאו לי בצדדים של העיניים
    אלי
    10/08/2008

ליפני כשנתיים יצאו לי וורידים אדומים בצד שמאל של עין ימין שבאותה תקופה חשבתי שזאת סתם עוד אדימות בעיניים שתעבור אך לצערי הווריידים מסרבים להעלם לי...יש לציין שגם בצד ימין של עין שמאל התחילו לצאת לי וורידים שגם מסרבים להעלם וזה מתסכל בגלל שאני מתפדח להסתכל על אנשים מהפרופיל של העין... יש תרופות להעלים וורידים בעין, או אפילו ניתוח? מה אני יכול לעשות כדי להעלים את הוורידים? אני ישמח לקבל יעוץ למצב הזה, תודה רבה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• (הוורידים יצאו בתוך העיניים)

אלי
    10/08/2008

למקרה של אי הבנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פינגווקולה או פטריגיום

פרופ. אריה נמט
    10/08/2008

אלי שלום רב,

הורידים אותם אתה מתאר הינם כנראה תופעה מאד שכיחה הקוריה פינגווקולה. פינגווקולה ופטריגיום הינם נגעים שכיחים, לא ממאירים הנראים כעיבוי רקמה צהובה-ורודה או לבנבנה על פני הלחמית- הקרום הרירי המכסה את הלובן (פינגווקולה), ולעיתים חודרים פנימה אל פני הקרנית- החלק השקוף שבקדמת העין (פטריגיום). הם מבטאים שינוי מיקרוסקופי ברקמת האלסטין של הלחמית. המיקום הוא לרוב בחלק הפנימי (לכיוון האף), אף שיכול להיות בחלק החיצוני של העין, והמיקום הטיפוסי הוא במרכז (שעה 3 או 9). לעיתים פינגווקולה גדלה והופכת לפטריגיום.

נגעים אלו שכיחים יותר באנשים החשופים לשמש ולרוח, ובחשיפה ממושכת לקרינה אולטרא סגולית (VU).

פינגווקולה אינה גורמת לרוב להפרעות, למעט יובש בשל חוסר אחידות החלקת פלס הדמעות ולרוב אנשים מודעים לה רק במידה ורואים אדמימות או גוש קטן לבן-צהבהב על לובן העין.

פטריגיום עשוי להיות בשרני ולהכיל רקמה עבה וכלי דם. הוא עשוי להתפשט לכיוון מרכז הקרנית. במקרים מסוימים עקב התרחבות כלי הדם הרבים, הוא עלול ליצור גירוי ואף דלקת מקומית עם גירוי בעין, אדמומיות, תחושת גוף זר, הפרעה מאור ודמעת. הטיפול במקרים אלו הוא ע"י טיפות מונעות דלקת ומסככי משטח פני העין. במידה והוא נשאר יציב בגודלו ואינו מעורר גירוי, ניתן להמנע מהסרתו.
    מאידך, ישנם מקרים בהם מומלץ להסירו באופן ניתוחי: כאשר גדל ומתקדם לכיוון ציר הראיה, במידה ומושך את משטח הקרנית וגורם לאסטיגמציה משמעותית, במידה ויוצר דלקות חוזרות וטורדניות, או דמעת ולעיתים כאשר יוצר מצב המפריע אסטטית.

הפתרון לפיגווקולה: במידה וישנה תחושת אי נוחות- הינו ע"י טיפות מרגיעות. השימוש בטיפות מכווצות כלי דם אינו מומלץ לשימוש ארוך, כיוון שבסופו של ענין, לאחר ההפסקה בשימושן, כלי הדם מתרחבים יותר.
    אם הרקמה מאד מציקה (תחושתית או אסטתית), ניתן לבצע ניתוח בהרדמה מקומית להסרת הרקמה המיותרת.
    ההחלמה מהניתוח נמשכת בין שבוע לשבועיים, דורשת שימוש במשחות וטיפות, ומלווה לעיתים בתחושת גוף זר, גירוי ורגישות לאור.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו