עפעף נפול וגם לא נעצם לגמרי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עפעף נפול וגם לא נעצם לגמרי
    אחת
    30/08/2008

שלום, נולדתי עם עפעף נפול כיום אני בת 33 והדבר מציק לי מאוד . אני הסתגלתי עם השנים להתאמץ עם העין כדי לנסות לגרום לעפעף להתרומם המקצת אך לשווא. העפעף גורם לי לעייפות תמידית ומראה של עין עייפה. אותה עין גן לא נעצמת לגמרי והיא קצת בולטת מהעי ן השניה ולא דומה כלל לצורתה של העין השניה. השאלה אם אני עוברת ניתוח להרמת העפעף אז העין לא תעצם יותר מאשר לפני הניתוח? האם הניתוח יגרום לעין להראות דומה לעין השניה? והאם ניתוחים כאלה נעשים דרך קופ"ח או בדרך פרטית? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• עפעף נפול ועין בולטת

פרופ. אריה נמט
    30/08/2008

שלום לך,

נראה משאלתך כי מדובר על מצב א-סימטרי בין העינים, ולא רק צניחת עפעף. במידה ומדובר על עין בולטת, יש לברר האם התופעה אכן מולדת, או שהתפתחה במהלך השנים, כיוון שאז יש לבצע בירור (למשל לשלול הפרעה בתפקודי בלוטת התריס.)

לגבי הפתרון, גם הוא תלוי בשורש הבעיה- בלט עין, צניחת עפעף, או שילוב בין השניים. כך או כך, ניתן לרוב לתת פתרון ניתוחי (לתיקון הצניחה או שינוי בלט העין) או ע"י זריקות חומרי מילוי.

השלב הראשון הינו אבחון הבעיה באופן מקצועי ע"י אוקולופלסטיקאי, ואז ניתן להציע פתרון.

מבחינת השתתפות הקופה- אם הבעיה מוגדרת כרפואית (למשל: בעיה בבלוטת התריס או חסימת ציר הראיה בגלל הצניחה), יש לרוב כיסוי של הקופה. במידה והבעיה אסטטית בלבד, אין הדבר מכוסה ע"י הקופה.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו