לאחר ניתוח עפעפיים עליונות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לאחר ניתוח עפעפיים עליונות
    אסתי
    06/09/2008

שלום לכם, לפני 3 שבועות עברתי ניתוח בעפעפיים עליונות.בעין ימין הכל נראה מצויין,ובעין שמאל מהרגע הראשון שלאחר הניתוח יש לי נפיחות מעין בצקת בעפעף מעל הריסים,נראה אדום קצת.בשיחה עם המנתח הנחה אותי לעשות עיסוי מאמצע העין כלפי פנים אך כלום לא משתפר, זה מקטין לי את העין ואת שדה הראיה ויש לי הרגשת כובד. מה קרה? ואם אפשר לתקן. אני מודאגת.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לאחר ניתוח עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    06/09/2008

נפיחות ובצקת בעפעפיים לאחר הניתוח הינה תופעה שכיחה. במרבית המקרים הנפיחות חולפת תוך שבוע עד שלושה שבועות לאחר הניתוח, אם כי בצקת ואודם יכולים להופיע אף חודש לאחר הניתוח. כך ששלושה שבועות זהו זמן מוקדם להעריך את המצב הסופי שלאחר הניתוח.

על מנת לראות תוצאה סופית מקובל לחכות 1-2 חודשים לפחות כאשר בזמן זה הנפיחות והאודם חולפים.

ישנם מקרים (בניתוחי תיקון פטוזיס או צניחת עפעפיים, לא בניתוח עפעפיים קוסמטי) בהם רואים תיקון ביתר או תיקון בחסר בימים הראשונים לאחר הניתוח, בהם יש צורך בהתערבות חוזרת בשלב מקודם יחסית. אם את בצעת ניתוח קוסמטי בלבד, הרי שמומלץ להמתין מספר שבועות נוספים ולטפל במשחות מקומיות להקטנת האודם והבצקת.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני חושבת שבכל זאת יש בעיה.

אסתי
    13/09/2008

הנפיחות והאודם חלפו. אך בעין שמאל יש לי בזוית העין קושי בהרמת הגבה והעין קטנה יותר מעין ימין. לעיתים יש בצקת בבקרים. וכל זאת רק בעין שמאל. יש לי תחושה שהורידו לי יותר מידי עור. במרבית היום יש לי תחושה של לחץ תוך עיני. ההרגשה גרועה. יש מקום לתקן ומתי? הניתוח היה ב 18.8.08. . גם הצלקת מורגשת מאד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב לאחר ניתוח עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    14/09/2008

במקרה כזה מומלץ מאוד להבדק שוב על ידי הרופא המנתח או רופא אוקולופלסטיקאי.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו