ניתוח קטרקט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח קטרקט
    סיון
    11/09/2008

אני בת 37 ולפני 10 ימים עברתי ניתוח קטרקט בעין ימין. קוצר הראיה שהיה לי בעין ימין הוא 12-. הרופא השתיל לי עדשה מס' 9 ובבדיקות לפי-כן המחשב חישב את המספר 1.25- או קצת פחות. ואכן לאחר הניתוח המספר הוא 1.25- וקצת צילינדר. לאכזבתי הרבה אני רואה מטושטש לרחוק, אך קרוב (למשל מול המחשב) אני רואה מצויין. מאוד רציתי לראות טוב אך הרופא אמר לי שאם המספר היה 0 אז הייתי בבעיה לראות מקרוב.
    בעוד שבועיים אני אעבור ניתוח קטרקט בעין שמאל. המספר הוא 9-. הרופא אמר לי שהוא ישתיל עדשה מספר 12 או 12.25 והבטיח לי שהמספר בעין יהיה 0.
    מה דעתך: האם יהיה שיפור בעין ימין? האם הנתונים שמסרתי על הניתוחים הם סבירים?

בכבוד רב, סיון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח קטרקט

הוספת תגובה

• ניתוח קטרקט

פרופ. אריה נמט
    11/09/2008

סיוון שלום,

הנתונים שמסרת בהחלט סבירים.
    התוצאה שקיבלת היא סה"כ טובה, ואכן את אמורה לראות מעט מטושטש לרחוק, אך חד מאד ממרחק מטר ומטה.
    קשה מאד ל"הבטיח" מספר מדויק לאחר הניתוח, וניתן לקבל טווחי טעות של 0.5-1.0 דיופטר מהערך המתוכנן, בעיקר במצבים של קוצר ראיה גבוה כמו שלך.

לגבי עין ימין, מתוך הנחה שהניתוח היה קל וללא טראומה משמעותית לתאי הקרנית (בשך גילך הצעיר עם עדשה רכה מאד), הרי שאין צפי לשינוי משמעותי במספר, על אף שיכולים להיות שינויים.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו