עפעף שאינו נסגר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עפעף שאינו נסגר
    לי
    23/09/2008

שלום,אני ישנה עם עין ימין פתוחה.דבר זה גורם לזיהומים ודלקות חוזרות ונשנות.לעיתים קרובות אני מתעוררת עם עין נפוחה ואדומה.בדרכ הנפיחות נעלמת במשך היום,אך לעיתים לא ואף מחמירה בגלל השמש והחום.מארו לי שבגלל שהעין לא סרוגה בלילה יש יובש, מה שמחמיר את המצב. מהי הבעיה וכיצד ניתן לפתור אותה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עפעף שאינו נסגר

הוספת תגובה

• עפעף שאינו נסגר

פרופ. אריה נמט
    23/09/2008

לי שלום רב,

ראשית, יש לדאוג לסגור את העין במהלך שעות השינה. מומלץ למלא את העין עם משחה או ג'ל לפני ההליכה לישון, ולהוסיף פד לסגירת העין.

בנוסף, יש צורך לבדוק את העין מדוע אינה נסגרת. האם התופעה חדשה או קיימת שנים רבות? האם עברת ניתוח בעפעפיים? האם את סובלת מבעיה נוספת כמו הפרעה בתפקודי בלוטת התריס? ומה קורה במהלך שעות היום?

בכל מקרה, לאחר הבירור ניתן להחליט אם ניתן לטפל בבעיה ע"י ניתוח להחלשת השריר או בדרך אחרת.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשאלתך

לי
    24/09/2008

זוהי תופעה של שנים רבות (מעל 10), ואני לא סובלת מדברים נוספים. גם לא עברתי ניתוח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ. אריה נמט
    24/09/2008

אם כך- שמרי על העין לחה וסגורה בלילה. בנוסף אני ממליץ על בדיקה יסודית של אוקולופלסטיקאי.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

לי
    24/09/2008

מהם החומרים הממולצים לשמור עליה לחה? עם מה כדאי לשמור עליה סגורה? ואחרונה-האם אתה יכול להמליץ על רופא בתחום ובכלל להסביר לי מהו תחום זה. תודה ושנה טובה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ. אריה נמט
    24/09/2008

החומרים הם ג'ל ללחות עיניים. שתי דוגמאות הן: ויסקוטירס ג'ל או ג'נטיל ג'ל. אפשרות אחרת היא משחת סינטומיצין 5% לעין.

אם עדין ישנו יובש עם מתן חומר הסיכוך, ניתן להניח פד גאזה על העין כשהיא סגורה, ולתמוך אותו בדבק פלסטר.

הרופאים העוסקים בתחום הם רופאי עיניים עם התמחות על בפלסטיקה של העין- אוקולופלסטיקאים. אשמח לבודקך במרפאתי לפי הכתובת והטלפון המצ"ב.

בברכת שנה טובה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו