ניתוח עפעפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח עפעפיים
    סיגלית
    01/10/2008

בעוד כשבועיים אני עומדת לעבור ניתוח עפעפיים . הורדת עודפי עור בעפעפיים העליונים כולל תיקון פיטוזיס וכן עפעפיים תחתונים. עד כמה הניתוח טראומתי, איך אני אראה מיד לאחר הניתוח, או למחרת, יש לי פרפרים בבטן. אמנם קיבלתי הנחיות ותשובות מהרופא המנתח, אך אשמח לקבל גם טיפים מכם. תודה וחג שמח.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח עפעפיים

הוספת תגובה

• ניתוח עפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    01/10/2008

שלום רב

את עומדת לעבור ניתוח ארבע עפעפיים כולל תיקון צניחת עפעפיים (פטוזיס), מובן שמידת ההחלמה תלויה בסוג הניתוח (ראי בהמשך), אך צפויה להיות נפיחות נכרת סביב העיניים במשך 1-2 שבועות כאשר הנפיחות תרד בהדרגה בחודש - חודשיים הראשונים. מובן שמרבית הנפיחות מופיעה בשבוע הראשון והיא מלווה בדמם תת עורי (צבע כחול וירוק מתחת לעור שנספג עם ההחלמה). נהוג להוציא את התפרים כשבוע לאחר הניתוח. באופן כללי לא צפויים כאבים מיוחדים אלא רק אי נוחות זמנית.

לגבי עפעפיים תחתונות ניתן לבצע הוצאת שומן באופן מבוקר דרך הלחמית - ובמקרה זה תהיה נפיחות מסויימת כתוצאה מדימום סביב השומן במהלך הניתוח, במקרים אחרים יש צורך בחיזוק עור / שריר תת עורי או גיד העפעף מה שמוסיף מעט על הנפיחות ומשך ההחלמה.

עבור ניתוח תיקון צניחת עפעפיים (פטוזיס) ניתן לבצע בשתי דרכים - דרך חתך קפל עפעף (חיצוני) במקרים של פטוזיס קשה או דרך חתך פנימי (לחמית) במקרים של פטוזיס קוסמטי בעיקרו, מובן שדבר זה מוסיף מעט על הנפיחות.

באופן כללי אין לך סיבה לחשוש מאחר שמרבית ההחלמה קורית בשבוע הראשון. מומלץ להשתמש בקופמרסים קרים (אפונה קפואה על גבי מגבת יבשה) ביומיים שלאחר הניתוח על מנת להקטין את הנפיחות, וכן משחות מסככות לחתכים על מנת להאיץ ריפוי כראות הרופא המנתח.

בהצלחה!

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו