מפתח עין ימין

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מפתח עין ימין
    דני
    16/10/2008

שלום,נולדתי עם עפעפיים שוות, המפתח בעין ימין הופיע בערך בגיל 8 בזמן הזה הייתה לי חבלה בגבה השמאלית, המפתח עד היום אני בן 25. עברתי בגיל 22 בדיקות אצל אוקולופלסטיקאי , של בלוטת התריס וCT ראש הבדיקות יצא תקין מה שזכור לי.בנוסף הרופא החליט לאחר הבדיקות לעשות תיקון בעפעף עליון ימין, לאחר שבוע מהניתוח המפתח חזר לקדמותו. הרופא לא הצליח לעלות על הסיבה למה יש את המפתח, יכול להיות לא הזכרתי החבלה בגבה. השאלה ממה יכול להיות המפתח? יכול להיות זו תוצאה ישירה של החבלה בגבה השמאלית למפתח בעין ימין?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מפתח עין ימין

הוספת תגובה

• מפתח עין

פרופ' גיא בן סימון
    17/10/2008

שלום רב,

אתה מתאר מצב של אי שוויון במנח עפעפיים בגיל 8, סמוך לחבלה לגבה. האבחנה יכולה להיות צניחת עפעף אחד (ומפתח גדול יחסי של העפעף השני) או רטרקצית עפעפיים (עפעף פתוח יותר מהנורמלי ללא צניחת עפעף שני - מצב זה נדיר יותר, והוא אכן קשור להפרעות בבלוטת התריס). אם מדובר בצניחה הסיבה העיקרית לכך היא צניחה מולדת שבאה לידי ביטוי בשנים הראשונות, מובן שיתכן שהחבלה במנגנון של פגיעה לשריר או לעצב גרמה לשוני במפתח העפעפיים.

ניתוח תיקון צניחה יעיל ב כ 80-90% מהמקרים כלומר בכ 10% ישנה חזרה של צניחת העפעפיים סמוך לניתוח, והסיבה לכך לא ברורה, היא אינה קשורה בהליך הטכני של הניתוח. לעומת זאת, אם עברת ניתוח תיקון מפתח גדול (רטרקציה) הרי שכאן אחוז ההצלחה נמוך יותר ופחות ניתן לצפות את התוצאה הסופית, למרות שהניתוח פחות מורכב.

עצתי לך לחוזר על תפקודי בלוטת התריס כולל T3 T4 TSH ונוגדנים לבלוטת התריס ולאחר מכן לקבוע בדיקה אצל אוקולופלסטיקאי כולל להביא תמונות ישנות מגילאים צעירים לפני ולאחר הניתוח.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה מעולה

דני
    17/10/2008

"אם מדובר בצניחה הסיבה העיקרית לכך היא צניחה מולדת שבאה לידי ביטוי בשנים הראשונות, מובן שיתכן שהחבלה במנגנון של פגיעה לשריר או לעצב גרמה לשוני במפתח העפעפיים. " אני חושב שבדיוק המשפט הנ"ל שציינת זה נכון, לצערי אני מהצפון ומתחיל ללמוד אני איצור איתך קשר ברגע שאוכל נראה שאתה תוכל לפתור הבעיה, תודה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שוני במפתח העפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    17/10/2008

בשמחה,

דר' בן סימון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו