שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    תמי
    28/10/2008

יש לי בלט עין שמאל 11 מ"מ מהעין הימנית עקב פעילות יתר של בלוטת התריס (מאוזנת 8 חודשים). כתוצאה מכך יש לי כפל ראיה. הומלץ לי לבצע ניתוח בארובת העין. לדברי הרופא, ריסוק עצמות מאחורי העין. שאלתי היא: האם מומלץ לבצע ניתוח כזה? מה ההשלכות והסיכונים לניתוח? האם ישנם סיכויי הצלחה? תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• בלט עין מיתר פעילות בלוטת התריס

פרופ' גיא בן סימון
    28/10/2008

בלט עין הינה תופעה שכיחה בפעילות יתר של בלוטת התריס.

הדבר נובע מעודף רקמה שומנית מאחורי גלגל העין, ספיחה של מולקולות מים אל תוך השומן, ועיבוי השרירים המניעים את גלגל העין. האחרון עלול לגרום לכפל ראיה.

הניתוח אותו אנו מבצעים נקרא דקומפרסיה ארובתית ובו מוציאים עצם ושומן מאחרי גלגל העין. הדבר מאפשר כניסה בחזרה של העין לארובה. הניתוח מתבצע בהרדמה כללית, ולאחריו ישנה נפיחות סביב העפעפיים הנמשכת מספר ימים. ככלל הניתוח בטוח ויעיל בהחזרת העין למצב שלפני המחלה. לאחר הניתוח עלול להווצר חוסר תחושה סביב העין החוזר תוך מספר שבועות עד חודשים. כפל הראיה עשוי לחלוף או להשאר לאחר הניתוח, ואם הוא מפריע ניתן לטפל בכך במשקפיים או ניתוח פזילה (אם כי לא תמיד יש צורך).

בנוסף מומלץ לבצע ניתוח עפעפיים על מנת להחזיר את מראה העיניים לטבעי, לרוב יש מנח גבוה של העפעפיים ביחס לנורמלי, ובניתוח אנו מורידים את העפעף ומוציאים מעט שומן מהעפעפיים.

עצתי לך לערוך בדיקה מלאה כולל בדיקות עזר (שיומלצו בבדיקה, כדוגמת שדה ראיה CT) ולדון באופציות הניתוחיות.

כיום הסיבה העיקרית לניתוח היא הפרעה קוסמטית, כאשר במקרים אחרים כמו יובש נכר בקרנית ו / או פגיעה בעצב הראיה (המופיעה במחלה קשה מאוד) הסיבה לנתוח היא תפקודית.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו