מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרסום לעומת מציאותשני31/10/2008
בכל הפרסומים לגבי ניתוח עפעפיים כתוב , ניתוח פשוט- אחרי שבוע אפשר לחזור לעבודה. מסתבר שהסיפור לפי השאלות בפורום הוא שונה לחלוטין. שטפי דם , נפיחויות - די הגיוני. גושים , ותחושות שלא עוברות אחרי שלושה חודשים ??! אם תוכל לעשות קצת סדר בבלאגן שנהיה לי. 1.מתי שטפי הדם והנפיחות בעיניים עוברים לגמרי? לא רוצה להגיע לעבודה איתם. 2.תפרים - כמה תפרים עושים בממוצע? כמה מהם צריך להסיר ולאחר כמה זמן. הבנתי מאנשים כאן שהסירו להם אחרי 3 שבועות?? וכל שאר התחושות הנלוות לניתוח כזה - מהן ? ומתי הן חולפות? (בממוצע כמובן, כל אדם ותגובותיו) 3.אני בת 35 והעפעפיים העליונות צנחו מעט , כך שנראה כאילו אני קצת עצובה ועייפה. יש השפעה לגיל שלי מבחינת מהירות ההחלמה לעומת גילאים אחרים ? האם בכלל אפשרי שניתוח כזה יהיה דיסקרטי? מבלי שאנשים ישאלו שאלות כמו : מאיפה התפרים היפים האלו? : ) תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח עפעפיים
פרופ' גיא בן סימון01/11/2008שני ערב טוב,
ניתוח עפעפיים הינו בראש ובראשונה ניתוח, עם כל המשתמע מכך (דימומים, נפיחות, תפרים ומשך החלמה). לגבי השאלות הספציפיות מובן שהדבר תלוי בסוג הניתוח אותו את עומדת לעבור:
1. ניתוח קוסמטי בלבד (הוצאת עור ללא שומן) - החלמה מהירה של שבוע עם מעט דימומים ונפיחות.
2. ניתוח תיקון צניחת עפעף (פטוזיס) בנוסף לניתוח הקוסמטי - נפיחות הנמשכת 2-4 שבועות.
3. עיצוב / הוצאה מבוקרת של שומן - בדומה לניתוח תיקון פטוזיס.
מובן בכל מקרה (בהתאם לבדיקת העין והעפעפיים) יש להתאים את הניתוח, לדוגמה בניתוח תיקון צניחת עפעפיים (פטוזיס) ניתן לבצע בגישה קדמית (חתך עור) או גישה אחורית (חתך נסתר בלחמית).
בכל מקרה ישנם תפרים המוצאים לאחר ששה ימים (אלא אם הניתוח מתבצע בלייזר במקרה זה מוציאים את התפרים לאחר שבועיים). ומרבית הנפיחות והדימומים חולפים לאחר שבוע, כך שלאחר שבוע מומלץ לחזור לעבודה. במקרים אחרים מעט נפיחות וסימני דמם יופיעו גם 2-4 שבועות לאחר הניתוח.
לגבי גיל הניתוח (35) זה גיל סביר בהחלט לעבור ניתוח בייחוד אם יש מראה עייף או צנוח לעפעפיים, אני מנתח נשים רבות מגילאים עשרים ומעלה, ואף צעירות מכך (במקרים של צניחת עפעפיים מולדת הבאה לידי ביטוי בגיל העשרה). אין לכך גיל מסויים. להערכתי הריפוי וההחלמה מהירים יותר בגיל הזה מאחר שמתח העור טוב יותר.
חשוב מאוד לתכנן את הניתוח (סוג הניתוח, מידת העור המוצא, בדיקה מלאה של העין על מנת להתאים את הניתוח למצב העיניים) על מנת להמנע ככל שניתן מסיבוכים אפשריים. ככלל בתכנון מדוייק ונכון, הניתוח מאוד בטוח, והוא אחד הניתוחים הפלסטים הנפוצים בעולם.
בברכה,
דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות
050-2971663* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)