מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוצר ורוחק ראיה בו זמניתאדוה03/11/2008
לפני כשלוש שנים עברתי תאונת דרכים ומאז אני מתלוננת על טשטושי ראיה, בעיית ראיה, אי מיקוד ראיה, כבות ועייפות בעיניים. מאז אני עורכת בדיקות ובכל פעם מתקבלות תוצאות שונות. לאחרונה בנדקתי בשתי הבדיקות והתוצאות שהתקבלו הם: בבדיקה א' יצא כי אני צריכה להתאים משקפי ראייה למינו 4.5 ובבדיקה ב' יצא כי אני צריכה להתאים משקפי ראייה לפלוס 2.75 כמוכן נאמר כי לי בבדיקה ב' כי בעיה של קוצר ורוחק ראייה בו זמנית. חשוב לציין כי שתי הבדיקות הללו היו במקביל. ממה יכולה לנבוע קיצוניות כזאת? והאם יכול להיות קשר לתאונת דרכים שעברתי? (חשוב לי לדעת משום שלא ציינתי זאת בבדיקות) תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ורוחק ראיה בו זמנית
פרופ. אריה נמט03/11/2008אדוה שלום,
את מציגה בעיה מורכבת ולא פשוטה. ראשית, אני מניח שהבדיקה בוצעה ע"י אנשי מקצוע מיומנים.
אם אכן כך, ואלו התשובות שהתקבלו, ייתכן ומדובר על תופעה הקרויה :
spasm of accommodation
המבטאת כיווץ בלתי רצוני של העדשה התוך עינית. תופעה זו גורמת לשינוי קיצוני ברפרקציה (ב"מספר" של המשקפים.) ואפילו בהפרש של שניות בין בדיקה לבדיקה. תופעה זו עשויה להגרם מלחץ נפשי, גם כזה הנגרם לאחר תאונות- כפוסט טראומה.
צריך ללכת לרופא עיניים מומחה בנושא זה, ואם אכן זו האבחנה, יש להפנותך למספר בדיקות וטיפולים.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)