קוצר ורוחק ראיה בו זמנית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קוצר ורוחק ראיה בו זמנית
    אדוה
    03/11/2008

לפני כשלוש שנים עברתי תאונת דרכים ומאז אני מתלוננת על טשטושי ראיה, בעיית ראיה, אי מיקוד ראיה, כבות ועייפות בעיניים. מאז אני עורכת בדיקות ובכל פעם מתקבלות תוצאות שונות. לאחרונה בנדקתי בשתי הבדיקות והתוצאות שהתקבלו הם: בבדיקה א' יצא כי אני צריכה להתאים משקפי ראייה למינו 4.5 ובבדיקה ב' יצא כי אני צריכה להתאים משקפי ראייה לפלוס 2.75 כמוכן נאמר כי לי בבדיקה ב' כי בעיה של קוצר ורוחק ראייה בו זמנית. חשוב לציין כי שתי הבדיקות הללו היו במקביל. ממה יכולה לנבוע קיצוניות כזאת? והאם יכול להיות קשר לתאונת דרכים שעברתי? (חשוב לי לדעת משום שלא ציינתי זאת בבדיקות) תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    קוצר ורוחק ראיה בו זמנית

הוספת תגובה

• קוצר ורוחק ראיה בו זמנית

פרופ. אריה נמט
    03/11/2008

אדוה שלום,

את מציגה בעיה מורכבת ולא פשוטה. ראשית, אני מניח שהבדיקה בוצעה ע"י אנשי מקצוע מיומנים.
    אם אכן כך, ואלו התשובות שהתקבלו, ייתכן ומדובר על תופעה הקרויה :
    spasm of accommodation
    המבטאת כיווץ בלתי רצוני של העדשה התוך עינית. תופעה זו גורמת לשינוי קיצוני ברפרקציה (ב"מספר" של המשקפים.) ואפילו בהפרש של שניות בין בדיקה לבדיקה. תופעה זו עשויה להגרם מלחץ נפשי, גם כזה הנגרם לאחר תאונות- כפוסט טראומה.
    צריך ללכת לרופא עיניים מומחה בנושא זה, ואם אכן זו האבחנה, יש להפנותך למספר בדיקות וטיפולים.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו