שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    טובה
    10/12/2008

שלום, אני בת 79, ויש לי קטרקט בעין. עין שמאלית – עברתי ניתוח קטרקט לפני כחודשיים , אשר לא שיפר לי את הראייה כלל. איני רואה בה כלום, פרט לצללים. עין זו אובחנה אצלי לפני שנים רבות כעין עצלה וגם לפני הניתוח לא ראיתי באמצעותה כמעט כלום פרט לצללים. עין ימנית - יש לי קטרקט (פחות חמור ממה שהיה בעין שמאל). בעין זו אני רואה מטושטש. שאלתי – האם לאור הניסיון עם עין שמאל , כדאי לי לבצע ניתוח קטרקט בעין ימין. תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• ניתוח קטרקט

פרופ' גיא בן סימון
    10/12/2008

טובה שלום רב,

ניתוח ירוד בעין עצלה עשוי להביא לשיפור בראיה אם כי במרבית המקרים אין שינוי מהותי בחדות ראיה. לכן ישנם רופאים רבים המעדיפים להתחיל את הניתוח בעין זו (לתת כל סיכוי אפשרי לשיפור), ומאחר שכיום הניתוח בטוח באופן יחסי הרי שזוהי החלטה ראויה.

לגבי ניתוח הירוד בעין השניה, אם הירוד משמעותי ומפריע בראיה הרי שאין כל סיבה לדחות את הניתוח, מובן שעליך להיוועץ ברופא המנתח לגבי מחלות נוספות בעיניים (אם קיימות) ומה הסיכוי הסביר לשיפור בראיה. ברוב המקרים ניתוח הסרת הירוד (פרט לעין עצלה או ניוון מרכז הרשתית הקשור בגיל) מביא לשיפור בראיה.

בברכה,

דר' בן סימון גיא

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו