עפעפיים נפוחים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עפעפיים נפוחים
    בלה
    13/12/2008

שלום, לפני כ- 7 שנים חליתי במחלת גרייבס, מה שגרם לי גם לבלט עין ועפעפיים נפוחים מאוד, בעיקר בבוקר. עם השנים בלט העין הסתדר כמעט לגמרי, אך העפעפיים הנפוחים נשארו. עניין זה מציק לי מאוד.חשוב לי לציין כי לאחר טיפול של פחות משנה עם מרקפטיזול, הבלוטה התאזנה לחלוטין ומאז הכל תקין. שמעתי שישנה שיטה להורדת העפעפפיים הנפוחים ע"י שאיבת הנוזלים שהצטברו בעפעפיים. האם אתם יודעים משהו על כך? אם לא, איך אפשר לפתור זאת? משחה? טיפות? כדורים? גם ניתוח אני מוכנה לשקול. בברכה, בלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עפעפיים נפוחים

הוספת תגובה

• עפעפיים נפוחים

פרופ' גיא בן סימון
    13/12/2008

שלום רב,

מחלת בלוטת התריס המערבת את ארובת העין הינה תופעה ייחודית, כאשר גם במקרים של איזון מלא של הבלוטה תתכנה תופעות עיניות. לעתים אף המחלה העינית / ארובתית (עפעפיים) מקדימה את הופעת המחלה הכללית.

בשלב החריף של המחלה (אודם ובצקת נכרת בעפעפיים) הטיפול המקובל הוא סטרואידים (בהזרקות מקומיות לארובת העיניים או בכדורים) כאשר ישנם מרכזים בעולם המטפלים גם בקרינה חיצונית לארובה. אם אין סימנים דלקתיים (אודם / חום מקומי / בצקת) וישנה הפרעה קוסמטית או תפקודית מקובל לבצע ניתוחי עפעפיים על מנת להחזיר את העפעפיים כמה שניתן למראה הטבעי שלפני המחלה.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו