טיפול כלזיון ללא ניתוח

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול כלזיון ללא ניתוח
    פרופ. אריה נמט
    29/12/2008

שלום
    האם אפשר לטפל בכלזיון ללא ניתוח ומחטים?
    יש לי כלזיון כבר חודשיים ומשהו והוא לא קטן. אולי אף גדל.
    אני ממש לא מעונין בניתוח. איך אפשר להפטר ממנו?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    טיפול כלזיון ללא ניתוח

הוספת תגובה

• כלזיון

פרופ. אריה נמט
    29/12/2008

שלום רב,

ישנם מספר שלבים ב"חיי" הכלזיון. בשלבים הראשונים בהם הוא פעיל, קומפרסים פושרים ומסז'ים עשויים לסייע בניקוז התוכן.
    בשלבים מאוחרים יותר בהם הוא כבר בשל, ניתן לטפל באופן כירורגי ולעיתים ע"י זריקות של תכשירים סטרואידים לתוכו.
    אם השעורה גדלה, סביר להניח שעדיין התהליך פעיל וזה אינו הזמן המתאים להסרה כירורגית.
    כמובן, אין תחליף לבדיקת רופא.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום

מישו
    29/12/2008

הייתי אצל 2 רופאים והם ישר הלכו על ניתוח... יש לי ביטוח והניתוח יהיה חינם אבל אולי לרופאים זה לא ברור מאליו שבני אדם לא שמחים לרוץ לניתוח. אני חודשיים ומשהו עם זה וזה יחסית גדול. אני מאד מאד (מאד!) פוחד מניתוח. אם אני לא אנתח זה יעלם מתישהו? חצי שנה? שנה? שנתיים? לא איכפת לי לחכות אם זה רק עניין של יופי עדיף לי להשאר ככה כמה שנים מלעבור ניתוח. 1. זה יעבור אחרי כמה חודשים? 2. יש תכשיר או שיטה בלי ניתוח? תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלזיון

פרופ. אריה נמט
    29/12/2008

אענה על שתי השאלות:
    1. רוב המקרים חולפים באופן עצמאי. ואולם, במקרים בהם האיזור אינו דלקתי ונותר גוש (לרוב לאחר חודש- חודשיים)- הוא נשאר ואינו עובר.
    במקרים בהם קיים חשש מניתוח ניתן לא לגעת. מדובר על ממצא שיש לו משמעות אסטתית בלבד.
    2. עניתי על כך. בשלב המוקדם קומפרסים עוזרים. לא ברור לי באיזה שלב המקרה שלך. במידה ונותר גוש- ניתן להזריק סטרואידים כתחליף לניתוח.
    ואחרי כל זה- אני מבין שאתה חושש מאד מניתוח. אני נתקל לא מעט באנשים החוששים מניתוח. החשש הינו מוגזם. הכאב מינימלי והאלחוש עוזר מאד. ולראיה - אותם אנשים מודים לרוב כי ההר הוליד עכבר.

בהצלחה,

ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השאלה

מישו
    30/12/2008

כיצד מזריקים סטרואידים , עם מחט? או פשוט כמו טיפות עיניים? תודה (אצלי זה כבר חודשיים ומשהו לדעתי זה שלב מתקדם).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הזרקת סטרואידים

פרופ. אריה נמט
    31/12/2008

הזרקת סטרואידים אפקטיבית היא עם מחט.

בברכה, ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבנתי

מישו
    01/01/2009

ורק לשם סקרנות - כמה זמן בממוצע לאחר ניתוח האיזור חוזר למצב תקין ונראה אסטטי? ועוד עניין אוכל לראות עם העין מיד לאחר הניתוח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כלזיון

פרופ. אריה נמט
    01/01/2009

תוך יום- יומיים. ניתן לראות מיד לאחר הפעולה. לרוב חובשים את העין לשעתיים ואז מסירים את התחבושת ורואים היטב.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו