כריתת כלזיון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כריתת כלזיון
    הילה
    17/02/2009

שלום, אובחן אצלי כלזיון בעפעף ימין ע"י רופא עיניים. הוא הפנה אותי לבצע כריתה במסגרת הקופה. 2 שאלות: 1. הבנתי כי כלזיון שלא הבשיל, סיכויו לשוב גם לאחר כריתה גבוהים. איך אני יכולה להיות בטוחה כי הכלזיון בעיני הגיע לכדי הבשלה? 2. האם מדובר בניתוח פשוט? מה הסיכויים לסיבוכים? (נפילת עפעף וכד') האם אתה חושב שיש יתרון לפנות לרופא פרטי או להסתפק בשירותי הקופה? חשוב לי לציין שאני לא מעונינת לקחת סיכון אפילו קטן בנושא העיניים שלי. תודה מראש שירי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כריתת כלזיון

הוספת תגובה

• כלזיון

פרופ' גיא בן סימון
    17/02/2009

שירי שלום רב,

במרבית המקרים כריתה וניקוז של כלזיון היא פעולה פשוטה ובהחלט יכולה להעשות על ידי רופא המיומן בכך.

ישנם מספר עקרונות בביצוע הניתוח, לדוגמה עדיפות לחתך פנימי (בתוך העפעף) אם ניתן, הגנה על צינורית ניקוז הדמעות (אם הכלזיון בחלק המרכזי של העפעף). במקרים בהם המרכיב העיקרי הוא דלקת ניתן להזריק סטרואידים לעפעף במקום כריתה .

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו