מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דמעות בעינייםדליה09/03/2009
שלום, אני בת 24.בזמן האחרון יש לי בעיה שמציקה לי. אני דומעת מאוד בקלות ובלי סיבה בעין אחת. אור, אפילו לא חזק במיוחד, מפריע לי ומגביר את הדמעות. ממה זה יכול לנבוע ומה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מעות בעיניים
פרופ. אריה נמט09/03/2009דליה שלום,
ישנן מספר סיבות לדמעת יתר. באופן כללי יש שתי קבוצות: ייצור יתר של דמעות או הפרעה בניקוז הדמעות.
ייצור יתר עשוי לנבוע מגירוי חיצוני- דלקת אלרגית, גוף זר, יובש ודמעת תגובתית ועוד . הטיפול הינו בהתאם לכל אחד מהגורמים.
הפרעה בניקוז עשויה להיות באיזורים שונים של מבנה העפעפיים, דרכי הדמעות והאף. בדיקה מקצועית של מנח העפעפיים, פתח הניקוז ושטיפת דרכי דמעות נעשים ע"י רופא עינים או מומחה לפלסטיקה של העין, וכך נקבעת סיבת החסימה.
אם החסימה קשורה למנח העפעפיים או פתח הניקוז, לרוב הטיפול הינו בניתוח קטן בהרדמה מקומית.
מאידך, אם אובחנה חסימה של שק הדמעות יש צורך בניתוח מעקף לפתיחת דרכי הדמעות. ישנן מספר טכניקות מעניינות לביצוע הניתוח. בשיטה המקובלת יוצרים מעקף בין פתחי ניקוז העין לאף, תוך שבירת המחיצה ופתיחת רירית האף. ניתוח זה נעשה דרך חתך חיצוני בעור בצד הפנימי של העין ועלול להשאיר צלקת חיצונית. בעשור האחרון ישנו שימוש גובר בניתוח הנעשה דרך האף ושאינו מותיר צלקת חיצונית, אך עם הצלחה מעט פחותה מהשיטה הקודמת לפי חלק מהמחקרים. שני ניתוחים אלה מבוצעים לרוב תחת הרדמה כללית, או טשטוש עמוק.
לאחרונה פןתחה שיטה חדשה בה הפתח נעשה ע"י לייזר דקיק שעובר בפתח הניקוז של הדמעות דרך סיב אופטי בעובי 0.4 מ"מ . סיב זה יוצר פתח בשק הדמעות, עצם האף ורירית האף. יתרונות שיטה זו הן : אין צורך בהרדמה כללית, הפעולה פשוטה וקצרה מאד, וללא צלקת חיצונית.
פורים שמח,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)