מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עפעפיים נפוחים וצונחים. מה עושים?שלי11/03/2009
שלום רב! אני בת 35. כבר בערך חודש שהעפעפיים העליונים שלי נפוחים וצונחים. ככה פתאום, בתהליך שהתחיל קודם בהתנפחות. העפעפיים מתקפלים כלפי פנים ונראים עשר שנים יותר מבוגרים. אין לי אודם, גירוד, צריבה, הפרעות בראייה וכו'. הייתי אצל שני רופאי עיניים. נתנו לי טיפות... עשיתי קומפרסים חמים ... אמרו שזו דלקת ... רופא אחד אמר לי לגשת לנוירולוג במידה ולא יעבור תוך 10 ימים. השני לא אמר דבר בקשר לנוירולוג. רק אמר לא לדאוג, זה "יעבור" ... היה כבר אמור "לעבור", אמר לי שבוע, שבוע וחצי. עברו שבועיים ויום. עד היום אין שום שינוי לטובה במצב העפעפיים. אינני יודעת מה עוד עליי לעשות. אני די מתוסכלת מהמצב. אולי יש באמת צורך לגשת לאונקו-פלסטיקאי? תודה מראש על תשובתך, ויום נעים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עפעפיים נפוחים וצונחים- בלפרוכלזיס
פרופ. אריה נמט12/03/2009שלי שלום,
התופעה שאת מתארת עשויה להתאים למצב הקרוי בלפרוכלזיס. מדובר על נפיחות עפעפיים משמעותית המתרחשת ב"התקפות". היא מאפיינת נשים צעירות, והסיבה לה אינה וודאית. אמנם יש מרכיב גנטי לכך, אך הוא אינו קייים בחלק מהמקרים.
לרוב הנפיחות היא בעפעפיים העליונים, (ובשתי העינים), אך לעיתים גם בעפעפיים תחתונים, ולעיתים בצד אחד.
עם זאת, ייתכן שמדובר על תופעה אלרגית בעקבות חשיפה לחומר כלשהו אליו את רגישה.
בשלב זה עצתי להשתמש בתכשיר אנטי היסטמיני דרך הפה (כדוגמת פניסטיל בטיפות)- כמובן לפי מרשם הרופא המטפל. לרוב התופעה משתפרת מאד לאחר הטיפול.
במידה והתופעה חוזרת, צריך לבדוק לאיזה חומר שעשוי להית אלרגני, נחשפת לאחרונה.
אשמח לשמוע ממך על המשך ההתפתחות.
רפואה שלמה ובהצלחה.
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך. מכל הלב. עוד שאלונת (:
שלי12/03/2009האם יכול להיות שהתופעת התרחשה עקב קרם לפנים שהתחלתי למרוח בלילה לפני שינה, לפני כחודש וחצי? זהו קרם פעיל, שנקרא רטאויט. הוא כיום נחשב לסוג של קרם אנטי אייג'ינג. גורם לקילוף עדין של העור. יש בו טרטינון, ויטמין A. יכול להיות שהוא חדר לעיניים, או נמרח על העפעפיים, בזמן השינה וההתחככות הפנים בכרית?? מעניין. בכל אופן חשבתי על האפשרות הזאת בזמנו, וכבר חודש שאינני מורחת אותו. מודה לך על הסבלנות והידע היקר. יום נעים! דרך אגב - בבוקר המצב גרוע יותר. שטח העפעף שקרוב לריסים העליונים נפוח יותר, ושטח העפעף שמעליו ממש כמעט ונוגע בריסים העליונים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובונת
פרופ. אריה נמט12/03/2009שלי שלום,
התשובה היא: בהחלט כן.
קרוב לוודאי שמדובר על תגובה אלרגית לתכשיר החדש איתו התחלת להשתמש. גם אם הפסקת את השימוש בהן, ההשפעה עשויה להמשיך גם מספר שבועות לאחר מכן.
אויני למצב שבבקר המצב גרוע יותר, ועם המשך היום, בשל הפעלת זרימת הדם והלימפה באיזור, ישנו שיפור בבצקת.
החלמה מהירה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כן, לפי המלצתך, התחלתי היום להשת
שלי13/03/2009להשתמש בפניסטיל טיפות. אך מה המינון שאתה ממליץ עליו? בעלון תרופה כתוב 20-40 טיפות 3 פעמים ביום. תודה רבה לך, מקרב לב. מקווה שאכן זה יעלם עם הפניסטיל ... אעדכנך בהמשך ... סוף שבוע נעים! שוב תודה (:
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה ענה לי.
שלי14/03/2009חוץ מכמה טיפות לשתות, שכחתי לשאול אותך גם כמה ימים להשתמש בפניסטיל? ומתי אמור לחול שינוי בעיניים? ומתי להפסיק אם יש שינוי? וגם מתי להפסיק אם אין שינוי? (לקחתי התרופה מרופא משפחה. רק אמר לי להשתמש 15 טיפות 3 פעמים ביום) מסתבר שהשאלות הן רבות .... תודה. תודה. תודההההההה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבצקת בעפעפיים
פרופ. אריה נמט14/03/2009שלי שבוע טוב,
איני יכול לתת לך טיפול ומינוני תרופה רק לפי תיאור וללא בדיקה. הדבר אסור ואף יכול להיות מסוכן.
באופן כללי, רצוי לקחת פניסטיל בטיפות במינון של 40 טיפות פעם עד פעמיים ביום, בתלות במצב.
יש לזכור כי יש לתרופה זו תופעות לואי, בינהן טשטוש ועייפות. לכן רצוי לקחת אותה בשעות הלילה.
כדאי לנסות יומיים -שלושה ולראות אם יש שיפור. אם אין- אין טעם להמשיך.
במקרה כזה, יש להבדק ולקבל החלה טיפולית לאור המצב.
בברכה,
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבסדר. מודה לך על הסבלנות והעזרה.
שלי14/03/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)