בלפרוכלזיס - המשך לשאלתי מ-10 לחודש

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בלפרוכלזיס - המשך לשאלתי מ-10 לחודש
    אבי
    12/03/2009

ד"ר נמט שלום רב , בהמשך לתשובתך אליי מלפני יומיים בדבר הרחבה לנושא שדה הראיה, נבדקתי היום ע"י רופאת עיניים(ניצול יום הגלאוקומה העולמי) וכך כתבה: "בלפרוכלזיס קשה.העפעף נופל ועובר את קו הריסים . סובל מצניחת גבות כך שהעפעפיים העליונים ממש "רוכבים" ועוברים את קו הריסים " הרופאה היפנתה אותי לבדיקת שדה ראיה 24-2 ( תור בעוד שבועיים) . שאלותי : 1. האם זהו מצב המצריך ניתוח להערכתך על פי נתונים ראשוניים אלו שהצגתי בפנייך ? 2.אילו תוצאות אמורה להראות בדיקת שדה הראיה על"מ שהצורך בניתוח יקבל מישנה תוקף? 3.האם במיקרה כזה -או באיזה מיקרה אחר מניסיונך-אהיה זכאי לכיסוי ביטוחי ע"י קופה"ח בה אני חבר (מכבי) או לחילופין ע"י חברת ביטוח אחרת בה אני מבוטח במסגרת אחרת . תודה מראש על כל אינפורמציה בנושא בכבוד רב , אבי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• דרמטוכלזיס (ולא בלפרוכלזיס)

פרופ. אריה נמט
    12/03/2009

אבי שלום,

אענה על ראשון ראשון:
    1. המצב אינו מחייב ניתוח, אך מאפשר ניתוח במידה וצניחת העפעפיים מפריעה לך פונקציונלית.
    2. הפרעה בהיקף עליון של שדה הראיה תתמוך באבחנה של הפרעה רפואית. עם זאת, שדה היקפי יותר של שדות 80-2 או 120-2 מתאימים יותר לצניחת עפעפיים.
    3. לא כל קופות החולים מאשרות ניתוח גם אם ישנה הוכחה להפרעה בשדה הראיה. יש קופות (כמו מכבי), המאשרות ניתוח רק אם יש פטוזיס (רפיון או חולשה של שריר הלבטור) ולא דרמטוכלזיס. מאידך, חברות הביטוח מאשרות לרוב ניתוח עפעפיים (גם דרמטוכלזיס) במידה והמצב הקליני ושדה הראיה מוכיחים זאת.

בברכה,
    ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שוב על התשובה המהירה והמחכימה

אבי
    13/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו