עגולים שחורים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עגולים שחורים
    שני
    20/03/2009

שלום, אני בת 20 , העפעפיים התחתונים שלי נפוחים והעניים שלי די שקועות דבר שיוצר מראה עייף , רציתי לשאול אם יש ניתוח שיכול לעזור בבעיה זו? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עגולים שחורים

הוספת תגובה

• עיגולים שחורים

פרופ' גיא בן סימון
    21/03/2009

שנם מספר רב של גורמים לשקיות מתחת לעיניים, בהתאם למבנה הפנים ולגיל. הסיבה השכיחה היא מעבר של שומן טבעי קדימה בארובת העיניים (איזור העפעף התחתון) בשל חולשה יחסית של רקמת החיבור המחזיקה את השומן במקום. סיבות אחרות הן צניחה יחסית של פנים מרכזיות. השקיות מתחת לעיניים נגרמות מהצללה של השומן הארובתי על הפנים המרכזיות (גבעה, שקע וגבעה).
    הטיפול הניתוחי יעשה בהתאם לבעיה - אם יש מעבר חלק יחסית בין העפעף התחתון לפנים המרכזיות ניתן להסיר באופן מבוקר מעט שומן על מנת למנוע את אותה גבעה היוצרת הצללה (ושקיות), מובן שעדיף כי הניתוח יעשה דרך חתך בלחמית (החלק הפנימי של העפעף) על מנת למנוע הצטלקות בעור באיזור רגיש זה. אם לעומת זאת, עודף השומן הוא מועט, ויש שקע מתחת לשקית השומן, הרי שיש להחזיר נפח לרקמה, כאשר פעולה זו מתבצעת על ידי הזרקת חומרי מילוי טבעיים (חומצה היאלורונית) או שומן (מאיזור הארובה או איזור אחר בגוף). למעשה השומן הצונח הוא שומן טבעי והמצב האמיתי אינו עודף שומן אלא שינוי מקומו הרגיל.
    במקרים אחרים (לרוב בגילאים מבוגרים יותר) ישנו עודף עור אמיתי - (תהליך הנקרא festoon) במקרה זה יש להסיר באופן מבוקר עור אך לשמר את השריר התת עורי (ואף לחזק אותו). ישנם מקרים בהם יש עודף שריר תת עורי - כאן ניתן להזריק בוטוקס במינון נמוך. לסיכום, יש צורך בבדיקה מקיפה של העיניים, עפעפיים, מנח השריר והעין, מנח הפנים המרכזיות, חוזק השריר ומידת המתח של העור. לאחר בדיקה זו ניתן להתאים את הטיפול (שלא חייב להיות כירורגי).

תוכלי לקרוא מידע נוסף על שקיות מתחת לעיניים במעבר שכתבתי בנושא והתפרסם בעיתון פלסטיקה בין לאומי, קישור למאמר המלא מופיע תחת הנושא עפעפיים תחתונות באתר שלי.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו