סוג הניתוח + תדירות בדיקות אחריו

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סוג הניתוח + תדירות בדיקות אחריו
    אורי
    25/03/2009

שלום רב ד"ר,

אני מעוניין לעבור בחודש אפריל ניתוח לייזר (ככהנ בשיטת לאסק) וביולי אני מתכנן ליסוע לטיול של כחצי שנה.

האם אתה ממליץ יותר על ניתוחי הלאסק ללא הרמת המתלה או שמא על הלאסיק, בו להנתי ההחלה מהירה יותר?

כמו כן רציתי לשאול - האם לדעת מסוכן ליסוע לטיול 3 חודשים אחרי ניתוח? כמו כן, כל כמה זמן צריך לבצע בדיקה לאחר מעבר ניתוח? אני יודע שיש בדיקות אחרי יום ואחרי שבוע, ומה אחכ?

ושאלה אחרונה - האם אמורה להיות בעיה עם ביצוע צניחה חופשית מס' חודשים לאחר הניתוח? ואם אני מתכנן זאת, האם עדיף ללכת על שיטה לאל הרמת מתלה, כיוון שייתכן והמתלה לא יעמוד בלחץ הצניחה?

תודה רבה, אורי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ניתוח לאסיק

פרופ. אריה נמט
    25/03/2009

אורי שלום רב,

ההחלטה על סוג הניתוח .הינה בעיקרה מקצועית ותלויה בעובי הקרנית ובמספר שאותו צריך לתקן.
    באופן כללי יש יתרונות וחסרונות לכל שיטה. ללסיק יש יתרון שהוא אינו כואב, אך יש לו את חסרונות וסיכוני המתלה. כמו כן ניתן לבצע ניתוח עם מספר גבוה יותר בשיטת ה LASEK.

לאחר ביצוע הבדיקות עליך להתייעץ עם המנתח האם אתה מועמד לשתי השיטות או רק לאחת מהן, ומהי המועדפת.

לרוב יש ביקורת כעובר יום, שבוע, חודש, 3 חודשים.
    3 חודשים הינו זמן בטוח לרוב לטיול ולכל הפעילויות האתגריות.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו