עפעפים לא שוות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עפעפים לא שוות
    דן
    05/04/2009

שלום רב ד"ר.
    אני בן 21.
    כשהייתי קטן עברתי הזרקת צלסטון לעפעפים. (דלקת חריפה של שנים)
    היום שאני מספר שנים אחרי, העיניים במצב טוב, להוציא את עין ימין שקצת נפגע הראייה, כתוצאה מכל העניין.
    בעקבות הזרקות הצלסטון לעפעפים, יש חוסר איזון בין שני העיניים, ניתן לראות שבעין אחת, עפעף אחד גבוה יותר מן העין השניה, זה נראה כאילו בעין אחת עפעף אחד כאילו נבלע יותר, מה שבעצם גורם לזה שגם אחת הגבות גבוהה יותר, בקיצור יוצר איזהשהו חוסר פרופוציה.
    מפריע לי העניין, רציתי לדעת הכיצד ניתן לתקן וליצור שוויון בין העפעפים, אני בסה"כ לא רוצה ליצור איזה הרמת גבות או משהו שיראה מאוד בולט, בסה"כ לתקן משהו קטן שיעשה בישבלי הרבה.
    בנוסף אני מניח שמדובר במשהו כירוגי, האם בהתחשב בעברי, יש מניע מלעשות כירוגיה באיזור זה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עפעפים לא שוות

הוספת תגובה

• עפעפים לא שוות

פרופ. אריה נמט
    05/04/2009

דן שלום,

מצב של עפעפיים לא שוות הינו שכיח ועשוי להיות מצב מולד או נרכש.
    כאשר האסימטריה היא ברמת הרקמות הרכות- עור, שריר ושומן, ניתן לאזן את האסימטריה ע"י השוואה במצב הרקמות בין הצדדים. הדבר מורכב יותר כאשר האסימטריה משנית למבנה הגרמי (העצמות).

מתיאורך נראה כי יש חוסר איזון, שעשוי להיות משני להזרקת הצלסטון. היות וחלף זמן רב מאז, אין מניעה מלנתח את האזור. הדבר דורש כמובן תכנון.
    מומלצת הערכה ע"י מומחה אוקולופלסטיקאי.

בברכת חג כשר ושמח,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו