מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עיניים שהולכות ושוקעותהילה12/08/2007
ד"ר נמט שלום רב,
אני בחורה בת 31, ויש לי בעיה שממש מדירה שינה מעיניי (דבר שבתורו מחמיר את הבעיה). העור מסביב לעיניי מאוד עדין ודק, והעיניים הולכות ושוקעות בארובתן. בכל פעם שאני ישנה פחות משש שעות בלילה, אני קמה בבוקר ומגלה שהעיניים שקעו עוד קצת. גם בצדי העיניים חל תהליך שקיעה וגם מתחת לעיניים. בכל פעם שאני חושבת: או. קיי., אין לעין הארורה לאן לשקוע עוד, אני מגלה שהשקיעה מתרחבת כלפי מטה (כך שגם הלחיים החמודות שהיו לי פעם הולכות ומצטמקות ומשתטחות). ככל שהעיניים והלחיים שוקעות, האף נראה בולט יותר, והפנים נראות ממש רע. אין מה לומר, אני פשוט מפחידה את עצמי במראה, וטוב שיש לי משקפיים (שאותן אני מקפידה שלא להסיר, על מנת שלא להפחיד גם אנשים חפים מפשע). אני כל הזמן חושבת: אם זה המצב עכשיו, איך הפרצוף שלי ייראה בעוד מספר שנים? בכנות, אני מפחדת לחשוב על כך. לא נראה לי שניתוח פלסטי יוכל לעזור במקרה שלי (ראיתי איך אהוד אולמרט - שאמנם סבל מבעיה אחרת - נראה אחרי ניתוח העפעפיים שלו, ואני מוכרחה לציין, שהוא נראה אחרי הניתוח בדיוק כמו שהוא נראה לפני הניתוח, אבל אולי זו רק אני שחושבת כך).
הדבר הזה ממש מדכא אותי ומשפיע על מצב הרוח שלי, שכן השקיעה של העיניים גורמת למראה מגעיל במיוחד של עיניי (שמלכתחילה הן די קטנות, והשקיעה בארובות גורמת להן להיראות עוד יותר קטנות, ואף גורמת לעפעף העליון לצנוח במקצת). בנוסף, יש א-סימטריה קלה בין עיניי (אחת העיניים+הגבה שמעל אותה עין - יותר גבוהות מהעין+גבה השניות), וכל העניין הזה משווה לי מראה שכלל אינו תואם את רוחי ונפשי הצעירות.
ייתכן שמה שהחמיר את הבעיה שלי היה שנים של שיזוף יתר, וכן חוסר שינה מתמשך, וכמה שנים (בזמן הלימודים באוניברסיטה) שהיו מלוות במתח רב - אבל כל הסיבות האלה עדיין אינן יכולות להסביר את העובדה שבכל יום העין שוקעת עוד קצת, או במילים אחרות, תהליך שאורך שנים אצל אנשים אחרים - אם בכלל, אצלי מתרחש תוך תקופה קצרה ביותר. כמו כן, עליי לציין, שהתופעה אינה תורשתית שכן אני היחידה במשפחתי (הגרעינית והמורחבת) שסובלת ממנה (אמא שלי, למשל, בת 60+ והעיניים שלה נראות הרבה יותר טוב משלי, למעט העובדה שיש לה קצת קמטים. העיניים שלה כלל לא שקועות, וקצת קמטים לא מעוותים את מראה הפנים כמו עיניים שקועות), ועוד יש לציין, שאני לא עושה דיאטה כלשהי (מעולם לא עשיתי), אני אוכלת מצויין, תזונה בריאה, שלמה ומאוזנת שכוללת שומנים בריאים (אבוקדו, שמן זית וכיו"ב), ירקות, קטניות, פחמימות מלאות, ביצים טריות ועוד - כך שלא בכך טמונה הסיבה לבעיה.
ברצוני לשאול אותך, האם סינדרום "שקיעת העין המתמדת" (שם שאני המצאתי, כמובן) מוכר לך ונתקלת בשכמותו במהלך עבודתך כמומחה לפלסטיקה של העין? כמו כן, אם העין הולכת ושוקעת (ולא נמצאת במצב שקוע סטטי וקבוע) - האם יש טיפול שיכול לשפר את המצב, ולו חלקית?
אודה לך מאוד אם תשיב לי, והתנצלותי הכנה על השאלה הארוכה כאורך הגלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיניים שהולכות ושוקעות
פרופ. אריה נמט15/08/2007הילה שלום
שאלתך מעניינת וחשובה.
מספר רקמות עשויות להיות הגורם להדקקות סביב העיניים : השומן, העור או התת עור.
כפי שפירטת, גנטיקה, גיל ותזונה עשויים להוות גורמים לאטרופיה סביב העיניים, אך ישנם גורמים נוספים, כמו מבנה הפנים, תרופות (ובייחוד טיפול ל HIV שאינו רלוונטי אצלך), מחלות (בייחוד מחלות רקמת חיבור) ומחלות עור נדירות אחרות.
אם את חשה בטוב, ללא הפרעות באיזורים אחרים בגוף- עור, מפרקים ועוד, וללא מחלות ברקע, סביר להניח שזה מבנה הפנים שלך.
אך אל יאוש- ישנם רופאים- פלסטיקאים או עור אשר מתעסקים בהזרקות שומן למילוי או חומר מילוי אחר, בדיוק למקרים מסוג זה. עצתי- פני לאחר מאלו.
בהצלה
ד"ר אריה נמט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך, ד"ר נמט. אני מתחילה
הילה17/08/2007לחסוך כסף מהיום לצורך הטיפולים. שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
דלקת עפעפיים כרונית בעין ימין
שעורה שלא עוברת הרבה זמן
עיניים גדולות ויוצאות בן 24
נפיחות מתחת לעין מה הסיבה
ניתוח קטרקט בעין במצב של IFIS
עיניים שקועות מספר שנים מה אפשר לעשות?
צלקת בעקבות כלזיון בעפעף התחתון
שאיבת שומן מעפעפיים תחתונות
באיזו דרגה מומלץ ניתוח במימון ביטוח או קופות חולים?
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)