מעין "שעורה" בעפעף אבל לא

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מעין "שעורה" בעפעף אבל לא
    אביב
    20/04/2009

שלום.
    מזה שנתיים שיש לי בליטה על שפת עפעף תחתון,בצד הפנימי נראה אודם חזק בלחמית רק באזור שמתחת לבליטה שהרופאים מכנים כיליזון.בשתי הזרקות (על בסיס סטרואידי)לעפעף שנעשו לי בבילינסון.כמעט ונעלם הנגע.לאחרונה חזר והפעם בצורה דו-ראשית אם כי בלחמית אין אודם כפי שהיה לפני הטיפול.הנגע משנה כבעבר את גודלו וצבעו לשני הכיוונים.האם עלי לנתחו למרות שהרופאים דוחים אפשרות כזו בעיקר בטענה שהמיקום הוא בעיתי ומסוכן לגרימת פגיעה בעין?
    לתשובה אודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעין "שעורה" בעפעף אבל לא

הוספת תגובה

• מעין "שעורה"

פרופ. אריה נמט
    20/04/2009

אביב שלום,

ישנם נגעים שונים בעפעפיים. שעורה הינו נגע נפוץ מאד, ולרוב קל מאד לאבחן אותו באופן קליני. לעיתים הוא מופיע באופן לא טיפוסי ואז הוא עלול להראות מעט שונה ואף להדמות לתהליכים דלקתיים כרוניים או לגידולים שונים.

מתיאורך קשה לדעת מהו באמת הנגע אותו אתה מתאר, אך קרוב לוודאי שמדובר על תהליך דלקתי נלווה- בשל העובדה שהגיב היטב להזרקת סטרואידים, וכן בכך שמשנה אות גודלו וצבעו.

אם מדובר על תהליך שאינו חולף לאחר זמן כה ממושך, ובימיוחד אם הוא מטריד, רצוי להסירו באופן כירורגי. לא ברור לי מה הכוונה ב"מיקום בעייתי"- גם נגע על שפת העפעף ניתן להסרה ושחזור.

בברכה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו