האם זהו פטוזיס ?? כבר שבועות שמטריד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם זהו פטוזיס ?? כבר שבועות שמטריד
    רוייקו
    02/05/2009

אותי רעד מעצבן של העפעף והיה קשה לי להבין מאיפה זה.. הראיה עצמה לא ניזוקה. הכל מתרכז בעין אחת (ימין) והתחושה היא שהעין כמו תפוסה.. ניסגרת משהו.. ואני מנסה לאמץ איזה שריר בעין להשאיר אותה פתוחה.
    אני בן 37, אחרי ירידה גדולה במשקל, בריא בסה"כ.
    הריפיון של עין ימין היא תופעה מוכרת במשפחה שלנו.ל כמה מבני המשפחה ישנה צניחה משמעותית של העפעף על העין. כניראה שזה מה שעבר עלי לאחרונה באופן מואץ וזה כניראה יושב לי על הריס ומכביד עליה . יכול להיות ?

צרפתי הנה תמונה שלי, של העפעף.. האם כך זה ניראה ?
    אם אכן זהו פטוזיס, מה הפתרון

תודה על תשובתכם,
    רוייקו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ועוד תמונה

רוייקו
    02/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פטוזיס

פרופ' גיא בן סימון
    02/05/2009

שלום רב,

מהתמונה לא נראה כי מדובר בצניחת עפעף אלא בצניחה יחסית של הגבה עם עודף עור מדומה באיזור עפעף ימני עליון.

אם מנח הגבה והעפעף קבועים (יותר ממספר שבועות) במרבית המקרים יהיה ניתן להציע פתרון ניתוחי. בכל מקרה מומלץ להבדק על מנת לראות האם יש תופעות נלוות בבדיקה העינית ובבדיקה הגופנית הכללית לשלול גורם מערכתי למנח הגבה / עפעף.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים, ארובות ודרכי דמעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו