ניתוח פזילה ועפעפיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ניתוח פזילה ועפעפיים
    לירן שטרית
    14/05/2009

שלום שמי לירן שטרית ואני בת 19 וחצי
    העפעפיים העליונות שלי צונחות, עין שמאל יותר שקועה מעין ימין
    בנוסף ישנה פזילה..לא חמורה אך אם אסתכל ישר אין סמטריה וישנה פזילה לכיון האף של שתי העיניים.

השאלות שלי הן ככה:
    האם ניתן לבצע ניתוח פזילה וניתוח עפעפיים בניתוח אחד?
    יש סיכוי שבגלל צניחת העפעפיים העיניים נראות פוזלות?
    קשה לי מאד להתמקד בנקודה מסויימת והעיניים מתחילות לכאוב בשלב מסויים, האם בניתוח ישנה התערבות מצב הביטוח של קופת החולים?
    האם היא תכסה חלק מהוצאות הניתוח??

תודה רבה על זמנכם, אך אני יודה לכם מאד אם תענו לי במפורט על כל שאלה ששאלתי כאן
    ולא באופן ענייני!!

תודה מראש!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ניתוח פזילה ועפעפיים

הוספת תגובה

• ניתוח פזילה ועפעפיים

פרופ. אריה נמט
    14/05/2009

לירן שלום,

אענה על שאלותיך אחת לאחת.
    1. ניתן עקרונית לבצע ניתוח פזילה ועפעפים בו זמנית. למרות זאת, לא מקובל לעשות זאת ממספר סיבות. ראשית לרוב מנתחי פזילה אינם מנתחים עפעיים ולהיפך. מדובר על שני צוותי ניתוח שונים. שנית, איזורי הניתוח שונים, ובצקת ונפיחות של העפעפים עשויה להפריע לניתוח השרירים, ולהיפך.
    בשורה תחתונה- התשובה היא: לא מבצעים אותם יחד.

2. צניחת העפעפיים, או עינים שקועות אכן יכולות לתת מראה שעשוי להראות כפזילה. כאשר קימת חוסר סימטריה במבנה ארובות העינים, יש אנשים הנוטים לראות זאת כ"פזילה", אף שהבעיה אינה קשורה לשרירי העינים, ואינה באמת פזילה. מומחה לפזילה או לאוקולופלסטיקה יוכל לבדוק ולענות על המקרה הפרטני שלך.

3. קושי במיקוד עשוי להיות קשור לפזילה, אך יכול להיות מצב בפני עצמו הדורש טיפול (בתרגילים).

4. ניתוחי פזילה ופלסטיקה רפואיים משולמים לרוב ע" י הקופות במידה והניתוחים מבוצעים מסיבות אסטטיות, הן לרוב אינן משלמות.

בהצלחה,

ד"ר אריה נמט

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח פזילה ועפעפיים

מדלן
    18/05/2009

אז איזה ניתוח מומלץ לפני מה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ניתוח פזילה ועפעפיים

פרופ' גיא בן סימון
    18/05/2009

שלום רב,

באופן עקרוני מומלץ לבצע ניתוח פזילה לפני ניתוח עפעפיים מאחר שניתוח פזילה על חלק מהשרירים עלול לשנות את מנח העפעפיים.

בכל מקרה יש להבדק הן על ידי מומחה לניתוחי פזילה והן על ידי רופא מומחה באוקולופלסטיקה בטרם החלטה על סוג הניתוח ותזמון המועד.

בברכה,

דר' בן סימון גיא, מומחה עיניים
    כירורגיה פלסטית ואסתטית, עפעפיים ארובות ודרכי דמעות
    טלפון להתיעצות 050-2971663

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו